Mehka vezava
311 strani
slovenski jezik
Velikost: 150 x 210 x 20 mm
Teža: 662 g
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789610714590

35,00 

Z veslom in peresom po svetu

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

35.00 €

35,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
311 strani
slovenski jezik
Velikost: 150 x 210 x 20 mm
Teža: 662 g
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789610714590

Knjiga Z veslom in peresom po svetu je zbirka dogodivščin Boruta Koruna s potovanj v čolnu po Jadranu, ob Korziki in Sardiniji, na azijskem Mekongu, po reki Labi v Nemčiji in po zadnjih nedostopnih predelih Južne Amerike:

v divjini Gvajanskega višavja, kjer v globinoo pada največji slap na svetu, na veliki reki Paragvaj, v kolumbijskem nižavju, kjer je avtor priplul med Indijance plemena Gvahibo in se srečal z gverilci FARC, ter po Reki smrti, po kateri sta s partnerko tri tedne potovala 600 kilometrov daleč skozi brazilsko divjino, deželo komaj ‘ukročenih’ Šavantijev (s svojh potovanj po Južni Ameriki je avtor prinesel veliko etnološko zanimivih predmetov, ki so bili leta 2018 raystavljeni v Etnografskem muzeju Slovenije v Ljubljani).  Pripovedovanje zaključuje poglavje o veslanju v Benetke in po njenih kanalih s priokusom nekdanje slave in veličine tega nenavadnega mesta.

Knjigo krasi 62 originalnih barvnih fotografij in risba slikarja Jožeta Svetine.

O avtorju:

Borut Korun, rojen 1946 v Ljubljani, je pionir slovenskega kajakaštva in raziskovalnih odprav po svetovnih rekah. Po poklicu je zobozdravnik, po duši pa popotnik, publicist in poglobljen družboslovec, ki je predan zgodovini, etnologiji, antropologiji in filozofiji. Veliko Slovencev potuje po svetu, toda Borut Korun je edinstven, saj ga poznamo kot popotnika z veslom in peresom. Sam ali v družbi sopotnikov je preveslal znamenite svetovne reke, od svetopisemskega Evfrata, do slovite brazilske reke s strašljivim imenom Reka smrti ter številnih drugih rek v divjinah Kolumbije, Paragvaja in Venezuele. Ko je odložil veslo, je prijel za pero in pisal. Njegove knjige Reke, soteske, brzice (1987), Kondorjev klic (1988) in V porečju Orinoka (1998) sodijo v sam vrh slovenske potopisne literature. Človek svetovnih rek je posebno naklonjenost namenil tudi domači vodni lepotici Julijskih Alp Soči in za nemško založbo napisal knjigo Soča: slovenski smaragd. Veliko je sodeloval tudi s Slovenskim etnografskim muzejem, kateremu je predal bogato etnografsko zbirko predmetov indijanskih ljudstev Srednje in Južne Amerike.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

33.00 €

33,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.