Mehka vezava z zavihki
392 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
Založba:
ISBN: 9789612871277

19,90 

Črna mati zemla

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

19.90 €

19,90 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava z zavihki
392 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
Založba:
ISBN: 9789612871277

Črna mati zemla je družbeni roman, psihološka kriminalka, kvazidokumentaristična proza, literarizirani esej …, besedilo o strahu in upanju, nenavadnem prijateljstvu in strašanski osamljenosti. In neverjetnem pogumu. 

To je močna in mestoma mučna zgodba o uspešnem mladem pisatelju, ki skuša odpraviti ustvarjalno in ljubezensko blokado, kar ga pripelje do bolečega razkrivanja vzrokov za potlačeno otroško travmo – ta med drugim razkrije osem samomorov, dva demona, grozljivo izgubo prijatelja ter velike (usodne) mite in lokalne legende, ki sežejo tudi čez Muro v Slovenijo. Roman odlikujejo spretno premrežena pripovedna struktura (npr. prepletanje žanrov in perspektiv), posebna ozračja (tesnobno, evforično, travmatično, navidezno mirno ipd.) in izredna jezikovna mimetičnost – knjižna hrvaščina, slengi različnih interesnih skupin, medžimursko narečje, zagrebški urbani govor, medicinski žargon, gnomski izrazi, arhaično ljudsko izročilo ipd.

Leta 2017 je Dora Ruždjak Podolski roman z velikim uspehom postavila na oder Zagrebškega gledališča mladih (ZKM), režijo celovečernega filma pa je prevzel Rok Biček.

Kristian Novak

hrvaški pisatelj, 1979

Kristian Novak se je rodil v Baden-Badnu v Nemčiji, otroštvo in zgodnjo mladost pa je preživel v Medžimurju. Diplomiral je iz kroatistike in germanistike ter doktoriral iz jezikoslovja na Filozofski fakulteti v Zagrebu, zaposlen je na Filozofski fakulteti na Reki. Po prvencu Obješeni (2005) je objavil romana Črna mati zemla (2013) in Ciganin, ali najljepši (2016). Za oba je dobil nagrado Tportala, za drugega – slovenski prevod je izšel leta 2020 – pa še nagradi Ksaverja Šandorja Gjalskega in Frana Galovića.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

38.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

36.00 €

36,00 

98 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.