Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 157
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2007
Založba:
ISBN: 9789616271936

12,01 

De rebus celestibus

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

12.01 €

12,01 

319 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 157
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2007
Založba:
ISBN: 9789616271936

De rebus Celestibus (O nebeških rečeh) je prvo literarno besedilo profesorja Janka Puciharja, upokojenega gimnazijskega profesorja biologije, svetovno priznanega entomologa po katerem je imenovan primerek endemne vrste skarabeja Scarabaeus sacer pucihari. Profesor objavlja v domači in tuji strokovni Literaturi (Science).

Profesor doslej ni imel literarnih ambicij in tudi ko je pisal pričujoče besedilo, je bil prepričan, da piše znanstveno razpravo. V uredništvu se s tem niso strinjali in so tekst uvrstili med romane. Menili so, da bo bralce književnih del zanimalo, kako profesor biologije, ki je doživel izjemno izkušnjo, spretno vpeljuje v slovenski literaturi doslej še “neobdelano” obzorje tehnične inteligence in njene mentalitete in razpreda svoje svetovnonazorske in osebne misli.

Iz uredniške opombe:

“Lani na koncu maja je po e-mailu prispel na našo založbo spis z naslovom De rebus celestibus [O nebeških rečeh]. Prebrali smo ga z velikim zanimanjem in ocenili takole: gre za dober literarni spis, verjetno izpod peresa katerega izmed uveljavljenih pisateljev, ki se je odločil delo objaviti pod psevdonimom. Avtor se je odzval na moje vabilo in se oglasil na uredništvu; predstavil se je kot upokojeni gimnazijski profesor biologije in, še bolj pomembno, zatrdil je, da si ni ničesar izmislil. »Gospod Pucihar,« sem rekla, »verjamem sicer, da ste entomolog, o tem priča vaš članek v reviji Science, ki z besedo in ilustracijo opisuje primerek endemne vrste skarabeja z vašim imenom; eden od naših avtorjev, Zoran Hočevar, se tudi spominja, da ste bili v gimnaziji njegov profesor. Prav tako verjamem, da ste prakticirali transcendentalno meditacijo. Toda nebesa, gospod profesor, pa posmrtno življenje, lepo vas prosim! No, še vedno pa menim, tako kot sem vam odpisala, da je vaš spis nekaj posebnega. Ne moremo ga izdati v Rdeči zbirki kot znanstveni tekst, zelo radi pa vam ga objavimo v Zeleni zbirki kot roman.«

Avtor se je zavil v nekoliko zagaten molk. Poskušala sem ga podkupiti: »Ali ne bi bilo to tudi imenitneje? Knjiga bi imela lepši videz, imela bi ovitek, boljši tisk in papir, opremo bi posebej zanjo izdelal znan umetnik.« Toda profesor Pucihar je odvrnil: »Briga me za imenitnost in umetnost! Jaz sem opisal resnična dejstva in dogodke, vi pa trdite, da sem lažnivec!«

Zdaj sem bila jaz na vrsti, da pomenljivo umolknem in tako pokažem, da mi zlonamerne razlage mojih besed niso po volji. Profesor Pucihar je nekaj časa srepel predse, momljal nekaj o pitekantropih, potem pa je dvignil dlani, jih spustil, se uprl ob stranice naslanjača in kljub častitljivi starosti kar hitro vstal: »Prav, pa naj bo roman; važno je, da spis objavite.« Podpisal je avtorsko pogodbo in odšel. Poslej ni bilo več mogoče vzpostaviti stika z njim.

Naj torej domnevamo, da se je vrnil v nebesa?!”

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.