Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 468
Velikost: 155 x 235 mm
Leto izida: 2018
Založba:
ISBN: 9789616468978

29,90 

Doba brona

KATEGORIJA:

PREVOD:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

31.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

29.90 €

29,90 

DOBAVNI ROK:
2 - 5 DNI
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 468
Velikost: 155 x 235 mm
Leto izida: 2018
Založba:
ISBN: 9789616468978

Doba brona je epska literarna konstrukcija, v kateri se ujemajo nanašalni okviri stvarnosti in fikcije, zgodovine in mitologije ter metafizike in politike.

Vstopno in izstopno mesto v tovrstno romaneskno zlitino je Šnajderjeva družinska genealogija, katere (fiktivna) nosilca sta Georg/Đuka Kempf, slavonski folksdojčer, in Vera, slavonska partizanka. Na plečih njunih življenjskih usod se potem pne kartografija evropske zgodovine zadnjih treh stoletij, mitološko pa celo tisočletij. Roman namreč skozi biblično optiko bronaste kače, ki Šnajderju služi kot mitološka podlaga delovanja raznovrstnih ideoloških sistemov, obsega tri zgodovinska obdobja – terezijansko preseljevanje Nemcev v Transilvanijo, vzpon nacizma in drugo svetovno vojno ter povojni jugoslovanski socializem. Doba brona je delo stilizirane naracije s pomembnimi filozofskimi in teološkimi digresijami ter ganljivim odzvanjanjem odtujenosti in intimnosti.

Za roman je Šnajder prejel praktično vse največje in najvidnejše literarne nagrade, ki jih podeljujejo na Hrvaškem in v nekdanji Jugoslaviji, kot so nagrada Meše Selimovića, nagrada Mirka Kovača, nagrada Radomirja Konstantinovića, nagrada Kočićevo pero in T-portalova nagrada za najboljši hrvaški roman. Miljenko Jergović je Dobo brona “brez najmanjšega dvoma” razglasil za “najpomembnejši roman hrvaške književnosti v zadnjih nekaj letih.”

Slovenski prevod se opira na tretji, dopolnjeni ponatis, ki je izšel leta 2018, in je prvi prevod tega dela v tuji jezik.

O avtorju:

Slobodan Šnajder, rojen leta 1948 v Zagrebu, je diplomiral iz filozofije in angleščine na zagrebški filozofski fakulteti. Od leta 1966 piše in objavlja besedila, od dramskih, esejističnih, proznih do kolumnističnih – vrsto let je bil kolumnist slavonskega dnevnika Glas Slavonije in reškega Novega lista. Med drugim je bil soustanovitelj in dolgoletni urednik časopisa Prolog ter od leta 2001 do 2004 ravnatelj Zagrebškega mladinskega gledališča (Zagrebačko kazalište mladih). Glavnino njegovega dela zajema dramatika. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je hrvaško kulturno politiko usmerjala konservativna in nacionalistična ideologija, je Šnajder (poleg nekaterih drugih ustvarjalcev) postal persona non grata.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

35.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,50 

VAŠA CENA

31.50 €

31,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.