Mehka vezava
160 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9799616922395

8,91 

Job: roman o preprostem možu

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

9.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 0,99 

VAŠA CENA

8.91 €

8,91 

98 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
160 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9799616922395

»Dober dan, oče!« je zaklicala, kar sredi strežbe. Do njega se je vedla spoštljivo; doma je bilo drugače. Bržkonega ni imela rada, a saj nikjer ne piše: imej rad očeta in mater, temveč: spoštuj očeta in mater! Pokimal ji je in se umaknil. Odšel je domov. Pomirjen je bil, počasi je hodil po sredini ulice, pozdravljal sosede, se veselil otrok. Še vedno je nosil čepico iz črnega ripsa, do kolen segajoč kaftan in visoke škornje. Toda krila kaftana niso več frfotala in trdo zamahovala ob usnjene golenice. Kajti Mendel Singer se je šele v Ameriki, kjer so vsi nekam hiteli, naučil hoditi počasi. Tako se je sprehajal skozičas v napredujočo starost, od jutranje molitve k večerni, od zajtrka k večerji, od zbujanja k snu. Vsako popoldne se je ob uri, ko bi doma k njemu prihajali učenci, zleknil na žimast kavč, za kakšno urico zadremal in sanjal o Menuhimu. Nato je malce prebiral časnik. Slednjič se je odpravil v trgovino družine Skowronnek, kjer so prodajali gramofone, plošče, notne zvezke in pesmarice, kjer se je igralo in pelo. Tam so se zbirali vsi starejši prebivalci četrti. Pogovarjali so se o politiki in si pripovedovali anekdote iz domačih krajev.

Avstrijski pisatelj in novinar Joseph Roth(2. september 1894–27. maj 1939), sodobnik in prijatelj Stefana Zweiga, se je rodil v judovski družini v vzhodnogalicijskem mestu Brody, tedaj delu avstroogrskega imperija. Odraščal je ob materi in njenih sorodnikih, saj je oče izginil še pred njegovim rojstvom in ga ni nikoli spoznal. V Lvovu ter na Dunaju je študiral filozofijo in nemško književnost, nato se je v Berlinu zaposlil kot novinar. Po Hitlerjevem vzponu se je preselil v Pariz, kjer je leta 1939 tudi umrl. V svojih delih je z melanholično nostalgijo popisoval življenje med obema vojnama. V slovenščino so prevedeni njegovi romani Beg brez konca (1966), Radetzkyjeva koračnica (1982), Kapucinska grobnica (1984), Tarabas (1998). Eno izmed njegovih najuspešnejših del je Job: roman o preprostem možu, ki ga je prvič izdal leta 1930, v njem pa se je posvetil predvsem judovski problematiki.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.