NOVO
Prelistaj nekaj strani iz knjige
Spremna beseda: Sarival Sosič
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 176
Velikost: 165 x 235 x 20 mm
Teža: 539 g
Leto izida: 2024
Založba:
ISBN: 9789617114652

23,00 

Dekliške oči ali O tem se ne govori

KATEGORIJA: ,

ILUSTRACIJE:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

23.00 €

23,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Spremna beseda: Sarival Sosič
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 176
Velikost: 165 x 235 x 20 mm
Teža: 539 g
Leto izida: 2024
Založba:
ISBN: 9789617114652

Iztok Sitar (1962) sodi med najpomembnejše stripovske ustvarjalce pri nas. Za zbirko Dekliške oči ali O tem se ne govori je izbral deset kratkih zgodb petih sodobnih slovenskih pisateljic: Ane Schnabl (1985), Nataše Skušek (1967), Selme Skenderović (2001), Samante Hadžić Žavski (1993) in Suzane Tratnik (1963).

Po Sitarju stripovska priredba ne sme biti zgolj obnova literarnega dela, pač pa avtorjeva interpretacija le tega. Tako je v zgodbah, ki obravnavajo različne usode in dejanja mladih žensk, »o katerih se ne govori«, poleg povsem avtorske likovne upodobitve protagonistk, z različnimi vizualnimi prizori podal tudi svoje videnje dogajanja v fabuli, čeprav se ni nikoli radikalno odmaknil od nje.

O avtorju:

Iztok Sitar (1962) sodi med najpomembnejše stripovske ustvarjalce pri nas. Njegov opus je obsežen, večino serij ali ciklov je objavil v različnih knjižnih izdajah. Na pregledni razstavi v Mestni galeriji je bil leta 2019 predstavljen del njegovega stripovskega opusa z družbeno angažirano tematiko, kar pomeni do zdaj najtemeljitejši pregled njegovega ustvarjanja.

Sitarjev likovni jezik je avtorsko prepoznaven ter izhaja iz natančne risbe in sproščene slikarske poteze.

Vsebina njegovih del je pogosto povezana z motivi iz vsakdanjega življenja, a je v skladu z njegovo avtorsko poetiko polna presenečenj, neobičajnih vsebinskih in likovnih obratov ter stopnjevanega šokiranja, ki lahko gledalce precej iritira. V takšnih delih je Sitar najbolj motivno in vsebinsko temeljit, neizprosen, odkrit in avtorsko skrajno svoboden.

Sitar je angažiran avtor in je pogosto naperjen proti konvencijam, dogmatizmu in političnim peripetijam. Z občasnim celo srhljivo črnim humorjem razkriva in likovno razgalja perverznost sodobnega družbenega in intimnega sveta.

Pogostokrat ga vabijo na različne festivale, ne samo kot stripovskega ustvarjalca, temveč tudi kot teoretika stripovske umetnosti in predavatelja, ki živahno razlaga stripovsko ustvarjalnost.

(iz spremne besede Sarivala Sosiča)

Pozor!

Toplo vabljeni na prvo predstavitev stripa, ki bo 15. aprila 2024, ob 18.00 v Knjižnici Otona Župančiča (Mestna knjižnica ljubljana). Poleg Iztoka bodo prisotne tudi avtorice zgodb. Povezovala bo Pia Nikolič.

Iz medijev:

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.