NOVO
Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Število strani: 480
Format: 150 x 210 x 32 mm
Teža: 784 g
Jezik: slovenski
Leto izida: 2023
ISBN: 9788871743240

25,00 

Kavarna Italija

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Število strani: 480
Format: 150 x 210 x 32 mm
Teža: 784 g
Jezik: slovenski
Leto izida: 2023
ISBN: 9788871743240

Knjiga Kavarna Italija prinaša izbor intervjujev mladega filozofa in intelektualca Jerneja Ščeka, ki jih od avgusta 2020 objavlja v Sobotni prilogi časopisa Dela.

Gre za pogovore z uglednimi predstavniki italijanske intelektualne kulture, za tehtno in temeljno, refleksivno pisanje, ki vsebinsko teče esejistično, odpira problemske žile in razvozlava osnove sodobne problematike, od splošnih vprašanj humanizma, družbe, politike, dušnega zdravja, umetniške in duhovne kulture, do posameznih kulturnih in političnih razmerij med slovenskim in italijanskim svetom.

Iz spremne besede, ki jo je napisal dr. Miran Košuta, lahko razberemo, da gre tu za iskanje neke stične točke, mostu med ljudmi, posluha do soseda, v kontekstu raznolikosti in intelektualnega bogastva sogovornikov, nenazadnje za iskanje človeka v človeku.

»Kar podtalno kakor kraška ponikalnica, a vselej čvrsto in otipljivo povezuje vsebinsko, problemsko in tematsko še tako oddaljena besedovanja te Ščekove knjige, je avtorjevo preizpraševanje o absolutni nuji novega humanizma v globalni sodobnosti, o možnosti aktualizacije ideala renesančnega človeka sredi danes nihilizirane, potržene, razčlovčeene stvarnosti, o cankarjanskem očiščenju in prerojenju sodobnika v rešilni studenčinici nove etike. Domala v vsakem od intervjuvanih sobesednikov Šček zato zrcalno išče potrditve, podpore, osmislitve temy rdečenitnemu filozofskemu kredu in vodilu: svojemu novemu humanizmu,« je zapisal Miran Košuta.

Jernej Šček je prepričan, da »ni več izgovorov, da se ne bi poskušali izkopati iz nikogaršnje zemlje, ki zija med slovenskim in italijanskim svetom, zakrpati vrzel, ki jo je v zahodno mejo vsekalo 20. stoletje, nadoknaditi zamujeno. (I)zbrani sogovorniki kot renesančniki našega časa prelamljajo čas, ker nekaj premaknejo v sebi, in z zgledom širši skupnosti pomagajo čez predsodke in travme. Ta knjiga nastavlja dvojno zrcalo: na relaciji slovenski in italijanski narod, Slovenci na tej in oni (bivši) strani meje, mi in oni, naši in vaši, preteklosti in prihodnost. To je knjiga, ki spaja nasprotja: podrobno in splošno, narodno in svetovno, meje in središča, mesto in deželo, slovenstvo in italijanstvo, staro in mlado, blišč in bedo, družbeno in duhovno, stvarno in abstraktno.«

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

28.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,80 

VAŠA CENA

25.20 €

25,20 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.