Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 34
Velikost: 215 x 275 x 5 mm
Teža: 382 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789612533045

15,00 

Protejkina pustolovščina

ILUSTRACIJE:

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 34
Velikost: 215 x 275 x 5 mm
Teža: 382 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789612533045

Tejka je človeška ribica. Tejka – protejka. Naveličana umirjenega življenja v temi kraškega podzemlja si je zaželela potepanja po zunanjem svetu, svetu svetlobe, barv in sprememb, o katerem je slišala pripovedovati netopirje.

Njen najboljši prijatelj, povodni mož, ji je to odločno odsvetoval in jo svaril pred nevarnostmi, ki prežijo tam zgoraj. A ker je bila Tejka v svojem načrtu neomajna, ji je na pomoč priskočil s čarovnijo. Čirule-čarule … Pif! In protejka je bila v trenutku opremljena z ostrim vidom, odporno kožo in krepkimi pljuči – pripravljena na pustolovščino v zunanjem svetu. Poslovila sta se in Tejka je odplavala v beli dan … Na poti je srečala ribe in spoznala, da jim ni nič kaj dosti podobna, čeprav tudi sama v imenu nosi besedo ribica. Družila se je z žabami in opazila, da ima z njimi marsikaj skupnega. V dogodivščinah v zunanjem svetu je bilo zanjo vse novo, vznemirljivo in zanimivo, dokler … Ojej! Le za las je ušla čapljinemu kljunu, a tukaj se zgodba zapleta še dalje in Tejka se sreča tudi z ljudmi …

Pripovedništvo (pripovedovanje zgodb) je uveljavljena metoda poučevanja, kjer informacije predstavimo v obliki zgodbe. Tudi domišljijske, saj je otroška moč domišljije eno najmočnejših in najuporabnejših orodij pri poučevanju. Protejkina pustolovščina je zasnovana kot naravoslovna, a hkrati domišljijska zgodba, namenjena mlajšim otrokom, ki želijo podrobneje spoznati življenje proteusa ali človeške ribice (Proteus anguinus).

Ob zgodbi lahko otroci spoznajo življenjske razmere v jamah, glavne prilagoditve proteusa na jamsko okolje, nekatere prebivalce in obiskovalce jam, kot so netopirji, sorodnost proteusa z drugimi dvoživkami, podobnosti in razlike z žabami, ribami, kačami, njihov način dihanja, telesne značilnosti (npr. število prstov na nogah) itn.

Domišljijski okvir, v katerega so vpete te biološke resnice, pa deluje kot sredstvo, ki jih na učinkovitejši način približa otrokom. Domišljijski zgodbi sta dodana dve kratki strokovni poglavji avtorjev Marjance Kos in Gregorja Torkarja s Pedagoške fakultete UL ter Tinke Bačič z Biotehniške fakultete UL. Prvo v poljudnem jeziku predstavlja biološke značilnosti človeške ribice in življenjske razmere v kraških jamah ter je opremljeno z dvema fotografijama. Drugo pa se posveča pomenu pripovedovanja in branja zgodb v naravoslovnem izobraževanju.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

26.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,60 

VAŠA CENA

23.40 €

23,40 

97 na zalogi

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,70 

VAŠA CENA

15.30 €

15,30 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.