Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 241
Velikost: 125 x 210
Teža: 310 g
Leto izida: 2022
Založba:
ISBN: 9789617136548

19,80 

Soncu naproti: Peš v dvoje po najbolj samotnem delu Krete

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

19.80 €

19,80 

2 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 241
Velikost: 125 x 210
Teža: 310 g
Leto izida: 2022
Založba:
ISBN: 9789617136548

Soncu naproti je pohodopisna knjiga o navdihujoči naravi, ki pa lahko hitro postane nevarna, in o dveh, ki se kot par zmoreta soočiti tudi s težavami.

Kje bi živel, če ne bi živel tu, kjer živim zdaj, je vprašanje, ki si ga je Samo Rugelj zastavljal med pandemično karanteno. Ko se je javno življenje sprostilo, jo je ubral v slovenske gore, rezultat tega pa je bila odmevna potopisna knjiga Na prepihu. Potem ko se je dalo oditi dlje, je s svojimi odpotoval na Kreto, ki jo pozna že več kot tri desetletja in je bila tudi lokacija, kjer bi bil pripravljen živeti. Ker mu družinski obisk ni dal vseh odgovorov, se je na ta največji in na ponekod zelo odmaknjeni grški otok podal še enkrat – v dvoje. Z ženo Renate sta se namenila prehoditi najsamotnejši del Krete in izkusiti njeno divjo lepoto. Vendar jima je otok kmalu postavil svojevrsten izziv. Soncu naproti je pohodopisna knjiga o navdihujoči naravi, ki pa lahko hitro postane nevarna, in o dveh, ki se kot par zmoreta soočiti tudi s težavami.

Knjiga je prejela nagrado “Krilata želva” – literarno nagrado za najboljši slovenski potopis preteklega leta (2022).

  • »Spustil sem se v kretsko jamo Diktaion ob planoti Lasithi, kjer se je Zevs rodil. Povzpel sem se na najvišjo goro Krete Psiloritis, kjer je jama Ideon, Zevs pa je tam odraščal. Zlezel sem na Olimp, kjer je Zevs kraljeval.« – Samo Rugelj
  • »Vedno hodiva drugače kot drugi, tokrat proti vzhodu, ves čas s soncem v obraz.« – Renate Rugelj

Mnenje o knjigi:

»Kreta, divji, mistični otok zgodb in magije, zaživi na nov način pod pohodnimi čevlji pisatelja in založnika Sama Ruglja, ki se je s svojo ženo Renate podal na pot po najbolj neodkritem delu otoka, soncu naproti. To je knjiga o potovanju, v katerem so prepletene mitološke in časovne plasti, ter hkrati  knjiga  o odnosu, o poti moškega in ženske, kjer je Ona tista, ki jo vabijo sirene sanjskih kretskih plaž, in je On, Tezej, tisti, ki ve, da se morata držati ustaljene (Ariadnine?) poti, sicer se lahko zgodi nepredstavljivo. Drzna avantura, pomešana z mitologijo, literarnimi referencami in dih jemajočimi opisi Krete.« – Vesna Milek

O avtorju:

Samo Rugelj (1966) je knjižni založnik in urednik ter avtor knjig s področja filma in založništva, v zadnjem obdobju pa se je premaknil proti izpovednim in leposlovnim knjigam, kot sta literarni potopis  Triglavske poti (2018) in roman Resnica ima tvoje oči (2018), ki je bil nominiran tudi za nagrado kresnik. V svoje knjige pogosto vpleta osebno izkušnjo, ki jo skuša približati bralcu v biografskem (Delaj, teci, živi) ali leposlovnem žanru (Na dolge proge). S svojo prejšnjo knjigo Na prepihu (2021) je zastavil potopisno izpovedno serijo, ki jo nadaljuje s pričujočo Soncu naproti, v kateri se odpravi na Kreto, eno tistih lokacij, kjer bi lahko živel.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

39.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,90 

VAŠA CENA

35.10 €

35,10 

98 na zalogi

REDNA CENA:

28.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,80 

VAŠA CENA

25.20 €

25,20 

99 na zalogi

VAŠA CENA

43.00 €

43,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.