Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 491
Velikost: 150 x 210
Teža: 660 g
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789617136609

25,50 

Več razumnosti : vodnik za boljšo uporabo uma

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

REDNA CENA:

26.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,40 

VAŠA CENA

25.50 €

25,50 

1 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 491
Velikost: 150 x 210
Teža: 660 g
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789617136609

Knjiga je nastala na osnovi Pinkerjevih predavanj na Harvardu, pri katerih je raziskoval naravo razumnega mišljenja in vprašanje, zakaj včasih delujemo v nasprotju z njim. Tako kot mnogi psihologi – kar nekaj si jih je za vprašanja človekovega mišljenja prislužilo Nobelovo nagrado – Pinker nadvse rad preučuje šibkosti našega razuma in jih ima za čudovit doprinos psihološke stroke k splošnemu razumevanju delovanja človekovega uma.

Kaj je razum?
Zakaj ga primanjkuje?
Zakaj je pomemben?

Pinker meni, da bi si morali v izobraževalnem sistemu in pri poljudni znanosti prizadevati za čim višjo stopnjo razumnosti. Uporabna orodja razumnega sklepanja nam zato natančno predstavi v knjigi Več razumnosti. Med osnovna pomagala razuma spada tudi uporaba logike, kritičnega mišljenja, razumevanja verjetnosti in tveganj, korelacije in vzročnosti ter razlik med njimi, optimalnega pristopa k sprejemanju odločitev ob negotovih podatkih in jasna pravila pri sprejemanju odločitev, ko so pri njih vključeni tudi drugi ljudje s svojimi strategijami.

Orodja razumnega sklepanja so nujno potrebna, če se želimo izogniti nespametnostim v osebnem življenju in tudi pri oblikovanju razumnih delovnih strategij v družbi nasploh. Ključ do njih je na voljo v tej izjemni in zavzetemu bralcu razumljivo napisani knjigi. Z intelektualno širino in pripovedno globino je Steven Pinker, en največjih sodobnih mislecev, s knjigo Več razumnosti ustvaril sodobna navodila za uporabo razuma v vsakdanjem življenju.

»Če ste kdaj razmišljali o tem, da bi zaužili kaj posebnega, da bi bili pametnejši, raje preberite Več razumnosti.« – Jonathan Haidt, avtor knjige Pravičniški um

Iz knjige:

»Razum bi moral biti vodilo vsega, kar razmišljamo in počnemo. (So naši pomisleki razumni, če se s tem ne strinjamo?) In vendar je v dobi, ko ima razum toliko možnosti, kot še nikoli prej, javna sfera preplavljena z lažnimi novicami, oglasi za mazaška zdravila, teorijami zarote in brezumnim nakladanjem o ‘višji resnici’. Kako lahko ugotovimo, kaj je smiselno in kaj ne? To je nadvse resno vprašanje. V tretjem desetletju tretjega tisočletja se soočamo z usodnimi grožnjami zdravju, demokraciji in stanju planeta, na katerem bi lahko še naprej brezskrbno živeli. Čeprav so težave resnično zastrašujoče, zanje obstajajo rešitve, človeštvo pa lahko s svojimi umskimi sposobnostmi pride do njih. Žal pa se soočamo z nadvse resno težavo, kako ljudi sploh prepričati, da bi rešitve, ko do njih pridemo, tudi sprejeli.«

»Razumsko sklepanje bi moralo biti del osnovne izobrazbe, tako kot branje, pisanje in računanje.«

O avtorju: 

STEVEN PINKER (1954), kanadsko-ameriški jezikoslovec ter kognitivni psiholog in znanstvenik, ki poučuje psihologijo na Univerzi Harvard, je dvakratni finalist Pulitzerjeve nagrade. Revija Time ga je razglasila za enega izmed stotih najbolj vplivnih ljudi, revija Foreign Policy pa za enega izmed vodilnih mislecev in poznavalcev zunanje politike. V slovenščino so bile do zdaj prevedene njegove knjige Kako deluje um (2009), Jezikovni nagon (2010) in Razsvetljenstvo zdaj (UMco, 2018). Več razumnosti je njegova najnovejša knjiga, s katero ponuja priročna orodja za uporabo razumnega mišljenja v vsakdanjem življenju.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.