Jezik: slovenski jezik
Število strani: 104
Vezava: broširano
Založba:
ISBN: 9789619218730

10,80 

Etični impulz: k teoriji občutljive umetnosti

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

12.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,20 

VAŠA CENA

10.80 €

10,80 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik
Število strani: 104
Vezava: broširano
Založba:
ISBN: 9789619218730

Samostojna monografija kiparja, raziskovalca in pedagoga Jirija Kočice. Izhajajoč iz lastne ustvarjalne izkušnje v umetnosti (iskanja možnosti in poti, v katerih bi lahko odgovorno presegali klišeje in matrice, ki pogojujejo in povzročajo to kritično stanje civilizacije), v tem besedilu najprej izpostavljam »poteze«, ki so po mojem mnenju zelo pomembne za pogled na sodobno umetnost, predvsem pa za igro, ki jo narekuje želja po pre-moči in kapital kot o(g)rodje omenjene igre.

Gre za primere, iztočnice, s katerimi bi rad nakazal izhodiščne probleme, ter s tem v obrisih opisal stanje umetnosti, kakor ga doživljam v današnjem času. Ta izhodišča po moje neposredno vplivajo na sodoben način mišljenja in delovanja, hkrati pa determinirajo področje umetnosti. Pozicija, v kateri se nahajamo po izkušnji 20. stoletja, mi omogoča, da bi lahko izbiral tudi druge in drugačne primere (poteze), pa bi vseeno zadel ob isto logiko v podstati naše civilizacije. Kajti ne samo, da je vpliv tisti, ki determinira sedanje stanje, temveč tudi obratno: institucije in centri moči, ki določajo »sedanje stanje«, izbirajo, reprezentirajo, historizirajo in z izbori ustvarjajo svoj vpliv »za nazaj« – kakor je znano reklo, da »zmagovalci krojijo zgodovino«.V tem pogledu je nujno iskati tiste vmesne in umestne lege, ki omogočajo smiselni odnos v zmernem odmikanju od teh matric in modelov. Zavedam se, da ta način razmišljanja spreminja pomen besede »umetnost«, kakršnega danes uporablja vrsta teoretikov v sodobni literaturi in celo v dojemanju zgodovine umetnosti, a mislim, da obstajajo dobri argumenti za drugačno razumevanje umetnosti. In ti argumenti se nahajajo tako v samem jezikovnem zaledju kot tudi v več kot petnajstletnem neposrednem ustvarjanju »situacij« in »procesov«, ki so ta izhodišča tudi potrdili. (iz uvoda v knjigo)

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

19.50 €

19,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.