Jezik: slovenski jezik
Število strani: 104
Vezava: broširano
Založba:
ISBN: 9789619218730

10,80 

Etični impulz: k teoriji občutljive umetnosti

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

12.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,20 

VAŠA CENA

10.80 €

10,80 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik
Število strani: 104
Vezava: broširano
Založba:
ISBN: 9789619218730

Samostojna monografija kiparja, raziskovalca in pedagoga Jirija Kočice. Izhajajoč iz lastne ustvarjalne izkušnje v umetnosti (iskanja možnosti in poti, v katerih bi lahko odgovorno presegali klišeje in matrice, ki pogojujejo in povzročajo to kritično stanje civilizacije), v tem besedilu najprej izpostavljam »poteze«, ki so po mojem mnenju zelo pomembne za pogled na sodobno umetnost, predvsem pa za igro, ki jo narekuje želja po pre-moči in kapital kot o(g)rodje omenjene igre.

Gre za primere, iztočnice, s katerimi bi rad nakazal izhodiščne probleme, ter s tem v obrisih opisal stanje umetnosti, kakor ga doživljam v današnjem času. Ta izhodišča po moje neposredno vplivajo na sodoben način mišljenja in delovanja, hkrati pa determinirajo področje umetnosti. Pozicija, v kateri se nahajamo po izkušnji 20. stoletja, mi omogoča, da bi lahko izbiral tudi druge in drugačne primere (poteze), pa bi vseeno zadel ob isto logiko v podstati naše civilizacije. Kajti ne samo, da je vpliv tisti, ki determinira sedanje stanje, temveč tudi obratno: institucije in centri moči, ki določajo »sedanje stanje«, izbirajo, reprezentirajo, historizirajo in z izbori ustvarjajo svoj vpliv »za nazaj« – kakor je znano reklo, da »zmagovalci krojijo zgodovino«.V tem pogledu je nujno iskati tiste vmesne in umestne lege, ki omogočajo smiselni odnos v zmernem odmikanju od teh matric in modelov. Zavedam se, da ta način razmišljanja spreminja pomen besede »umetnost«, kakršnega danes uporablja vrsta teoretikov v sodobni literaturi in celo v dojemanju zgodovine umetnosti, a mislim, da obstajajo dobri argumenti za drugačno razumevanje umetnosti. In ti argumenti se nahajajo tako v samem jezikovnem zaledju kot tudi v več kot petnajstletnem neposrednem ustvarjanju »situacij« in »procesov«, ki so ta izhodišča tudi potrdili. (iz uvoda v knjigo)

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

7.00 €

7,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.