Jezik: slovenski jezik
Število strani: 130
Vezava: broširano
ISBN: OPUSAFFET

11,41 

Opus affettuoso

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

12.68 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,27 

VAŠA CENA

11.41 €

11,41 

1 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik
Število strani: 130
Vezava: broširano
ISBN: OPUSAFFET

Rojen leta 1938 v pokrajini Algarve (Loulé) na Portugalskem. S kulturo se je začel ukvarjati leta 1953, ko je začel pisati za portugalske časopise, kasneje se je lotil pisanja poezije (1957) pa tudi proze, esejev, dnevnikov in prevajanja. Njegovo pesniško delovanje je povezano s portugalskim gibanjem »Poesia 61«. Je avtor 38 knjig pesmi, proze, aforizmov in esejev, ki so vključeni v več kot sto antologij in prevedeni v 15 jezikov. Je direktor treh pesniških festivalov: v Lizboni, Portu Santu (Madeira) in Faru (Algarve) ter sedanji predsednik portugalskega PENA-a. Med njegove pomembnejše pesniške zbirke uvrščamo: Poemas da Solidão Imperfeita (1957), Jardins da Guerra (1966), Negação da Morte (1974), Corpo Sitiado (1976), Labyrinthus (1981), Ode & Ceia (1985), Subitamente, o Silêncio (1991), Intensidades (1995), Opus Affettuoso (1997), Pouco de Pouco (1999), Na Via do Mestre in izbrane pesmi O Amor, a Morte e Outros Vicios (1999). Za svoje delo je prejel več priznanj – Nagrado portugalskega združenja kulturnih časopisov in revij in Nagrado portugalskega društva književnikov.

Pisanje Casimira de Brita v pričujoči zbirki zaznamuje ritem dihanja »speče živali« ali »androgine živali«, kot svoj pesniški glas poimenuje Casimiro de Brito. Zbirka je namenjena branju v enem samem zamahu – to povezuje močvirja in morja med vrsticami in gosti dihanje »speče živali«, ki raste v našem branju. Počasi se izrisuje pomen, zastrt s senco, razkrit s svetlobo, krepi se njegova polnost, v kateri odmeva značilen ritem besed. Pesmi Casimira de Brita so počasne sarabande, prepojene z ljubezensko tematiko, nekakšne abstraktne impresije, še najbliže kitajski oziroma orientalski poeziji. Pomen je včasih fragmentaren, zgoščen v en sam verz, drugič spet prepleten, povezan v nepretrgano nit, ki potuje v naslednjo vrstico in ustvarja dvopomenska polja konca in začetka – večnega odhajanja in vračanja, slutnje smrti, in razpok v ljubezni.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami. Hvala za razumevanje!

PRIPOROČA

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.