31,5
ISBN: c54d2118d6a3

31,50 

SEVERNO EMONSKO GROBIŠČE – RAZISKAVE NA NAJDIŠČU KOZOLEC

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

35.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,50 

VAŠA CENA

31.50 €

31,50 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
31,5
ISBN: c54d2118d6a3

Rimska kolonija Emona je imela tri velika grobišča, ki so nastala ob glavnih mestnih vpadnicah. Med njimi je najbolje poznano severno, ki se je razprostiralo ob cesti proti rimski Celeji in Petovioni, od današnjega Kongresnega trga do Linhartove ceste ter od Komenskega in Miklošičeve ulice do Delavskega doma ter SNG Opere in baleta.

Sledovi rimskodobne Emone so že stoletja predmet arheoloških raziskav. Izkopavanja na različnih lokacijah severnega emonskega grobišča so do zdaj prinesla podatke o več kot 3000 grobovih iz časa od 1. do 5. stoletja, vendar sta zadnji monografski objavi stari že skorajda 50 let.
Avtorji pričujoče publikacije nadaljujejo objave severnega emonskega grobišča, vendar s sodobnim medinstitucionalnim in interdisciplinarnim znanstvenim pristopom. Ta poleg natančnih in slikovno bogatih kataloških opisov grobov in grobiščnih struktur, izkopanih na lokaciji gradnje Parkirno garažne hiše Kozolec ob današnji Slovenski cesti v Ljubljani v letih 2010, 2011 in 2013, prinaša tudi podrobne znanstvene opredelitve odkritega gradiva. Pri tem je sodelovalo deset strokovnjakov različnih ved, od arheologije do fizične antropologije, arheozoologije in geologije. Ti prihajajo iz različnih ustanov, od muzejskih, spomeniškovarstvenih prek izobraževalnih in raziskovalnih ter iz zasebnega sektorja.
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.