V Diabetični kulinariki se je Darja Lovšin lotila doslej najzahtevnejše naloge. Kako iz ogljikovih hidratov narediti diabetikom prijazno družino, s katero bodo dobro shajali, kljub temu, da je ‘žlahta’ nekoliko naporna. Ogljikovi hidrati namreč najbolj vplivajo na krvni sladkor, po drugi strani pa so osnova človeške prehrane. Ob prebiranju Darjine pete diabetične kuharice, boste hitro ugotovili, kako pestra in okusna je lahko tudi diabetična prehrana, ko se združita veščina kuhanja in znanja o vplivu hrane na krvni sladkor.
“Ob prelistavanju Diabetične kulinarike z veseljem ugotavljam, da bo diabetikom in njihovim družinam v veliko korist, saj na privlačen način kaže kako kuhati po diabetično.” – Diabetolog, Damjan Justinek, dr. med.
V Sloveniji je okrog 200.000 ljudi z diabetesom, zato verjamemo, da bo povpraševanje po novi diabetični kuharici veliko. – Zavod Diabetes
O avtorici:
Darja Lovšin je diplomantka mednarodnih odnosov, ki od leta 1995 deluje na področju diabetesa kot urednica, publicistka in ustanoviteljica Zavoda Diabetes. Prva pri nas je v Velikem kuharskem vodniku za diabetike (2007) celovito združila strokovno znanje o vplivu hrane na krvni sladkor in kuharsko veščino. Njene knjige izhajajo tudi v tujini.
Iz medijev:
- Sonja Javornik: Diabetes je pokazatelj totalne neenakopravnosti! (intervju z Darjo Lovšin), Jana (januar 2024)
- Ema Bubanj: Nove prehranske smernice neprimerne za kronične bolnike (pogovor z Darjo Lovšin in predstavitev kuharice) Slovenske novice (januar 2024)