Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 512
Velikost: 150 x 23 mm
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789617083132

44,90 

Telo si vse zapomni – možgani, um in telo pri zdravljenju travme

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

44.90 €

44,90 

2 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 512
Velikost: 150 x 23 mm
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789617083132

Bessel van der Kolk v pričujoči knjigi ponuja povsem novo paradigmo za učinkovito zdravljenje travmatskega stresa, pri tem pa uporablja znanstvene in filozofske metode ter svoje 40-letne izkušnje iz klinične prakse, da bi razložil kompleksno nevrobiologijo in povezavo med človeškimi možgani, umom in telesom ob nastanku posttravmatske stresne motnje (PTSM).

Psihična travma razdrobi um, moti možganska vezja, ki vključujejo osredotočanje, prožnost in zmožnost ohranjanja čustvenega nadzora. Nenehen občutek nevarnosti in nemoči spodbuja stalno izločanje stresnih hormonov, ki krnijo imunski sistem in delovanje telesnih organov. Van der Kolk predlaga različne načine pomoči ljudem s PTSM, saj za zdravljenje ne obstaja en sam najboljši.

Predstavlja vrsto terapevtskih načinov za predelavo travme, kot so nevrološka povratna zanka (neurofeedback), EMDR (desenzitizacija (desenzibilizacija) in ponovna predelava z očesnim gibanjem), model notranjih družinskih sistemov, gledališčna dejavnost, ritmično gibanje in ples, meditacija, joga … Pri tem se ne osredotoča le na obvladovanje silovitih spominov na travmo, ampak tudi na ponovno vzpostavitev občutka samostojnosti, neodvisnosti in sposobnosti delovanja z nadzorom nad telesom in umom.

To je knjiga, ki daje upanje, zagovarja, da morajo učinkovite terapije omogočiti, da se travmatični spomini predelajo in ne le ublažijo in da posttravmatska stiska ni doživljenjska ujetost.

Telo si vse zapomni je izvirniku izšla pred slabim desetletjem in je od izida v središču pozornosti strokovne in široke javnosti, kar jo umešča med velike knjižne uspešnice The New York Timesa. Prevedena je že v 39 jezikov. Gre za klasiko sodobe psihiatrične misli, v katero je avtor vključil primere iz svoje klinične prakse, dognanja sodobne nevroznanosti in niz učinkovitih terapevtskih orodij.

O avtorju: 

Bessel A. van der Kolk (roj. 1943, Haag, Nizozemska) je v Bostonu (ZDA) živeči in delujoči psihiater, raziskovalec in pedagog. Od sedemdesetih let 20. stoletja proučuje učinke travmatskega stresa in s tem povezano posttravmatsko stresno motnjo (PTSM) pri otrocih in odraslih in je eden najpomembnejših svetovnih strokovnjakov na področju raziskovanja in zdravljenja psiholoških travm. Je profesor psihiatrije na Medicinski fakulteti Univerze v Bostonu in gostujoči profesor in predavatelj na več univerzah po svetu. Objavil je več kot 150 znanstvenih člankov in je avtor več knjig. Za svoje raziskovalno delo je bil večkrat nagrajen.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.