Trda vezava
464 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789612813369

26,00 

Sintropija v polifaznih zibelkah

KATEGORIJA: , ,

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

26.00 €

26,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
464 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789612813369

Svetovno prelomna knjiga Sintropija priznanega kvantnega fizika in izumitelja Andreja Detele odkriva novo znanstveno in družbeno paradigmo. Prvič v zgodovini je presežen zakon entropije, in sicer z zakonom sintropije, ki je v knjigi tudi matematično dokazan. Avtor daje besedi sintropija dva pomena: je negativna entropija in je hkrati sposobnost narave, da se spontano in brez škode za okolico samoorganizira k vse višji stopnji notranje urejenosti.

Avtor je nazorno predstavil ključna izhodišča v kvantni fiziki in jih nadgradil z novim načinom razmišljanja in metodami raziskovanja. Opisal je številne primere sintropije ter širše posledice teh dognanj, ki vabijo k novemu skokovitemu razvoju.
Knjiga, ki je hkrati učbenik, znanstveno odkritje in čudovito umetniško delo, je namenjena ne le fizikom, ampak tudi biologom, ekologom,
filozofom in sociologom, energetikom, matematikom, zdravnikom, umetnikom …
Sintropija je sočasno zapisana v več jezikih: v pripovednem jeziku napete zgodbe, znanstvenike bodo prepričale matematične izpeljave, umetnike pa bodo navdihovali izjemni poetični opisi sveta in v knjigo vključena poezija.
In Sintropija žari z osupljivo lepoto – oblikovalski podvig Jake Modica.
V knjigi se zrcalijo vsepovezani odnosi v naravi, družbi, vesolju. Polna je vseživosti, spoštljivosti in ljubezi. Z eruditskim poznavanjem zgodovine
in sedanjosti nam Sintropija razcveta vizije za ohranjanje in razvijanje božanskosti stvarstva.
Sintropija – Žarinka – Poezija
 
Knjiga Sintropija Andreja Detele je za znanost in za ves svet prelomno delo. Andrej v njej z matematično natančnostjo in s poetično občutljivostjo jasno preseže zakon entropije, zakon degradacije in razpada, s tem pa dokaže, da stvarstvo v temelju deluje, živi in se razvija drugače, kot smo mislili do zdaj. Razsvetli nas z zakonom sintropije, ki govori o samoorganizaciji narave. Čeprav je v knjigi veliko enačb, ki meni in mnogim niso razumljive, Andrej zakon sintropije sproti razlaga tudi v vsakdanjem jeziku, ki se, tudi ko ni v verzih, na ogromno mestih prelije in zažari v bisere naravnega jezika: v čudovito poetičnost, v še nikoli in nikjer videno poezijo, ki mu je vzcvetela iz sprepleta novih védenj in povezav z naravo stvarstva.
Zavzeta etičnost, spoštljivost, ljubečnost, eruditska izobraženost, izjemen spomin, globok smisel za modrost(i) z ohranjeno čisto radoživo dušo otroka, potrpežljivost, široko premišljeno vizionarstvo in genialni znanstveni um Andreja Detele nam v pleteninah Sintropije vsi skupaj razkrivajo, da in kako ni ločnice med živim in neživim: vse je živo, narava je brezmejno čudežna, dragocena, in ker ima toliko plasti, je treba spoznavati čim več njenih jezikov in inštrumentov. Ta knjiga je kot fantastično glasbilo in hkrati simfonija, ki drami naš posluh za čarobnost narave in družbe. Narava je (če si je ne podrejamo, če si drug drugega ne podrejamo) vedno čudovito sodelovalna, ne pa tekmovalna in izključujoča. In taka naj bo tudi družba nas ljudi, saj nič ne obstaja, živi, se razvija nekje zunaj, ločeno ali sámo po sebi, temveč vse šele v odnosu, v »subtilnem!« odnosu.
Andrej Detela je teoretski fizik in tudi svetovno priznani inovator za robotiko ter za električne avtomobile nove generacije … Zna pet tujih jezikov, že dve leti se navdušeno uči sanskrt. V različnih delovnih vlogah (z Inštitutom Jožef Štefan ali pa kar po svoje) je potoval po Indiji, Avstraliji, Japonski … Povsod je radovedno in kritično spoznaval zgodovinska in sodobna družbena dogajanja ter jih povezoval z znanostjo-umetnostjo-filozofijo-duhovnostjo. Je tudi izvrsten pisatelj (prva izdaja popotnih dnevnikov Sanje v vzhodni sobi je bila razprodana v dveh mesecih), predvsem in najgloblje pa je samosvoja umetniška, pesniška duša – skupaj z vsemi velikani, inovatorji človeštva.
In ooooo, iz Sintropije zažari še presenetljivi blagodat za ves svet: Andrejeva žarinka (oziroma vjakta) podarja načrt, kako priti do energije, ki bo dostopna prav vsakemu in sploh ne bo onesnaževala!!!!! Srečna sem, ker vem, da kdor koli bo prebral to knjigo, jo bo hotel imeti pri sebi, ker mu bo vedno v navdih. Iz nje lijejo in sijejo sočutje, dobrodejnost, radost, ustvarjalnost, lepota …, kvantnost, kozmičnost. Sintropija je knjiga, ki bo razprla vsa področja sveta, tudi novo umetnost. Seveda, saj:
»Ta polja, ti vplivi se medsebojno povezujejo kot enakovredni partnerji v delovanju, ki se navzven kaže kot tok časa. Oba partnerja sta enakovredna. Tudi in predvsem v energijskem pogledu. Enkrat prvi partner daje drugemu, drugič pa drugi prvemu. V krožni zanki pozitivne povratne zveze oba dajeta drug drugemu in oba sprejemata. Dajeta več, kot sprejemata. To je srž sintropije in notranja moč življenja.«
pesnica Vida Mokrin – Pauer (iz knjige)
 
 
Knjigi na pot
 
Knjiga fizika Andreja Detele »Sintropija« je nedvomno izjemno delo, saj je v prvi vrsti delo izkušenega raziskovalca, ki ni brez občutka za jezik, poleg tega pa je knjiga bogata, mnogoplastna. Je v prvi vrsti fizikalno delo z natančnimi izračuni in formulami, je delo, ki v svetu naravoslovne znanosti smelo odpira nove horizonte. Je delo, ki zajema v znanem in splošno sprejetem ter nas varno vodi v področja, ki so današnji znanosti (še) nedostopna in tuja, celo zanikana. In ravno s tem izraža pravi, nedogmatski raziskovalni duh, ki ga marsikje v sodobni znanosti zelo pogrešamo.
Toda čeprav je prav znanstvenost nedvomno prva odlika tega dela, nikakor ni omejeno samo na znanost, temveč v svojem drugem delu precej razširja te okvire. Posega v sfere spoznanja, zavesti, filozofije, modrosti. Dotakne se tudi umetnosti. S tem zopet pokaže, kakšna naj bi bila znanstvena misel prihodnosti: odprta v svet duha, ne samo materije in matematike. Deluje torej tudi kot svojevrsten svetilnik za bodoči znanstveni razvoj. Razvoj, ki ga bo morala označevati poglobljenost in odgovornost, torej prežetost z etiko.
Lepota Detelove knjige pa ni samo v formulah, izračunih in filozofski dimenziji. Vse to v še tako bogati meri bi nas lahko pustilo nezadovoljne, nepotešene. Kar ob vsem prej naštetem knjigi dodaja še dodatno dragocenost, so zelo konkretno predstavljeni načrti, ki omogočajo nedvoumen preizkus predstavljenih idej. Slednje pomenijo velik prelom z današnjimi pojmovanji glede entropije, proste energije, spontane urejenosti materije in celo življenja. Knjiga tako deluje kot povabilo k vstopu v novo znanost – znanost sintropnih pojavov –, ki ne ostaja samo na še tako skrbno preračunanih teoretičnih izhodiščih, temveč se spušča prav do materialne stvarnosti, kjer se edino lahko potrdi ali ovrže smela ideja o sintropiji kot naravnem pojavu.

prof. dr. Igor Jerman, v Ljubljani 31. 8. 2012 (iz knjige)

 

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

29.00 €

29,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.