Spremna beseda: Matjaž Mastnak, Jože Bavcon
Vezava: mehka z zavihki
Jezik: slovenski
Število strani: 318
Velikost: 190 x 220 x 21 mm
Teža: 821 g
Leto izida: 2020
ISBN: 9788871742649

22,50 

Trajnice za pametne lenuhe

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

80 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Spremna beseda: Matjaž Mastnak, Jože Bavcon
Vezava: mehka z zavihki
Jezik: slovenski
Število strani: 318
Velikost: 190 x 220 x 21 mm
Teža: 821 g
Leto izida: 2020
ISBN: 9788871742649
Privlačen in uporaben priročnik, ki nam pomaga uresničiti sanje o lepem vrtu in nas vodi od ideje do izvedbe ter ponuja napotke za vzdrževanje in obnovo vrta.

Knjiga nas vabi na sprehod skozi različne skupine trajnic: avtohtone, medovite, cvetoče, strupene, zdravilne in užitne. Vsebuje opise specifičnih značilnosti posameznih skupin trajnic, ki so sistematično razporejene po vsej knjigi. Priročnik nam ponuja spoznanja in napotke o uporabi: trajnice za naravne kopalne bazene in rastlinske čistilne naprave, vodne in močvirske trajnice ter trajnice za zelene strehe, cvetoče travnike in ekološki vrt.

Na koncu nas očara še z izbrankami – trajnicami, ki so avtorici najbolj pri srcu ali pa so posebno mesto v knjigi dobile zaradi splošne priljubljenosti: sivke, telohi, hoste, kresnice, potonike, jesenske astre, ameriški slamniki in divji šparglji.

Iz spremne besede Matjaža Mastnaka, univerzitetnega diplomiranega inženirja gozdarstva, dolgoletnega publicista in predavatelja na področju vrtne kulture

“Pogost očitek trajnicam kot vrtnim rastlinam je, da so zahtevne, da je z njimi veliko dela in da kdor si jih omisli, na vrt nasadi probleme. Jožica Golob Klančič, ki je delu s trajnicami namenila velik del svojega poklicnega življenja, na to odgovori:’To drži, če se jih lotimo brez znanja in pameti.’ Takoj v uvodu pojasni pojem pametnega lenuha, ki veliko razmišlja in zna, zato ima s trajnicami na vrtu neprimerno več veselja kot dela. Vsekakor pa to ni potrošniški trot, ki kompulzivno kupuje lepe sadike, ne da bi rastline poznal in vedel, kam jih bo sadil, jih nato doma zagrebe v ternutno proste zaplate, kmalu nato pa benti ali skomiga z rameni, ko propadejo. /…/

Kdor je kdaj osebno srečal Jožico Golob Klančič ve, da je ženska jasnih misli, jasne besede in in ognja, s katerim zastopa svoja stališča. Kot je recimo to, da morajo sadike trajnic rasti v špartanskih razmerah in v zemlji, ne pa biti ujčkane v rastlinjakih in v šotnih substratih kot enoletnice. Da bi kupec razumel razliko, mora biti opremljen z znanjem. /…/

Delo je dragoceno tudi, ker izhaja iz slovenskih razmer, našega podnebja in drugih naravnih danosti ter našega razumevanja vrtov in dela na njih. Kjer je misel jasna, so jasni tudi stavki in sporočila./…/

Knjiga Trajnice za pametne lenuhe je avtorsko delo, ki stoji. To v ničemer ni prodajni katalog trajnic in po svojem dometu tudi ni samo vrtnarski priročnik. Je način razmišljanja, ki je zato, ker izhaja iz zavezanosti naravi in sodelovanju z njo, zelo sodoben.”

dr. Jože Bavcon (vodja Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani)

“Gospa Jožica Golob Klančič, krajinska arhitektka stare šole, se v svoji knigi dotika povsem običajnih vrtnih problemov in zanje ponuja povsem preproste rešitve, ki pa jih spregledamo, če rastlin in zemlje ne poznamo dobro. Osnove teh vedenj so se njej vtisnile v spomin že v rani mladosti. /…/”

Izjemen preplet teorije in prakse!

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.