Mehka vezava
242 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789612548582

16,20 

Daleč doma: migracije iz Ljudske republike Kitajske v Slovenijo

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

18.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,80 

VAŠA CENA

16.20 €

16,20 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
242 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789612548582

Avtorica v monografiji analizira proces priseljevanja kitajskih državljanov v Slovenijo na prelomu iz dvajsetega v enaindvajseto stoletje. Besedilo osvetljuje kompleksne odnose, prakse in reprezentacije najštevilnejše populacije med priseljenci iz Ljudske republike Kitajske v Sloveniji – Qingtiancev, ki živijo v Sloveniji, vendar ohranjajo stike z domačimi in vzdržujejo čezmejne aktivnosti. te obsegajo tako kraj izselitve, torej Qingtian na jugovzhodu Kitajske, kot tudi številne lokacije priselitve v Evropi, pa tudi drugje. Na podlagi dolgoletne večprizoriščne etnografske raziskave avtorica pokaže na priložnosti in prisile na obeh straneh migracijskega procesa ter na izvirne odgovore Qingtiancev, katerih prakse in strategije so utemeljene v prepričanju, da je prostorska mobilnost tudi družbena.

Knjiga je teoretsko, epistemološko in metodološko zrela analiza, saj se je avtorica učinkovito spopadla s temeljnim, navidezno banalnim, vsakdanjim in privajenim problemom svoje teme, transnacionalne migracije: kot s problemom ljudi, ki je morda v svoji izvirni motivaciji zasebniški, ekonomski, življenjski, stvar osebnih in družinskih ekonomij, njegov prisilni okvir pa je prečenje državnih meja in legislatur, ekonomskih in političnih sistemov ter cele vrste neformalnih ovir, ki konstituirajo dinamiko med tujstvom in domačijstvom.  Besedilo prav tako sistematično razgrinja slovensko tranzicijsko razklanost in brezciljnost, ki na noben novi družbeni fenomen ne more in ne zna reagirati na kakorkoli konstruktiven način, temveč zgolj s hostilno indiferentnostjo: nobena slovenska publika, s katero so kitajski migranti v stiku, še manj pa kaka od državnih aparatur , teh prebivalcev ne gleda kot integralni del slovenske vsakdanjosti, kaj šele prihodnosti, v katerih je fenomen transnacionalnih migracij redno razpoznan kot del problema, ne del diagnostike lastnih neplodnih in nekonstruktivnih socialnih stanj….iz recenzije.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.