Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 110
Velikost: 155 x 230 x 10 mm
Teža: 185 g
Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789616704564

13,90 

Rdeča kapica v eseju na maturi

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

13.90 €

13,90 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 110
Velikost: 155 x 230 x 10 mm
Teža: 185 g
Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789616704564

Priročnik za pisanje razpravljalnega in razlagalnega/interpretativnega eseja vprogramu splošne mature iz slovenščine, ki dijake na sproščen in zabaven način popelje ‘čez pasti in čeri’ pisanja eseja.

Priročnik je namenjen vsem, ki se boste letos ali kdaj kasneje spoprijeli s pisanjem eseja na maturi. V njem boste našli tri vzorčne eseje, in sicer dva razpravljalna in enega interpretativnega oziroma razlagalnega. Tema vseh treh so Grimmove pravljice: Rdeča kapica, Pepelka, Sneguljčica ter Janko in Metka. Esejem sledijo vsebinske in jezikovno-slogovne razčlembe vzorčnih besedil z nasveti, kako napisati dober esej. Čisto na koncu je avtorica dodala še troje navodil za vajo, da se boste tudi sami lahko malce preizkusili v pisanju razpravljalnega oziroma interpretativnega/razlagalnega eseja ali vsaj razmislili, o čem bi bilo možno pisati.

Avtorica je Grimmove pravljice izbrala za tematski sklop predvsem zato, ker jih poznate in jih najbrž še niste povsem pozabili. Kljub temu svetuje osvežitev spomina s ponovnim branjem. Meni tudi, da je ob navidezno nezapletenih kratkih besedilih mogoče razložiti, kako lahko vsebinsko in jezikovno ustrezno napišemo esej.

Še tolažba… 

Na maturi nihče ne bo od vas zahteval, da bi morali napisati tako obsežen razpravljalni ali razlagalni/interpretativni esej, kot so trije vzorčni iz knjige, saj mejeni čas pisanja tega ne bi dopuščal. Šolski esej je sprejemljiv že, če obsega okrog sedemsto besed; seveda mnogi dijaki to mejo presežejo in napišejo esej z mnogo več besedamo, kar je dobro, če je njihovo besedilo vsebinsko in jezikovno kvalitetno.

Nada Barbarič Naskov o knjigi:

“Rdeča kapica v eseju na maturi profesorice Alenke Konc Ambrožič je zanimiv priročnik za vse, ki se želijo naučiti pisanja šolskega eseja na zabaven in sproščen način. Z živimi in prepričljivimi primeri, vzetimi iz najbolj znanih pravljic vsakega otroštva, bralca in pisca popelje čez pasti in čeri osnutka, sestavljanja in pisanja maturitetne esejske naloge in s številnimi primeri ponazarja, kako znati in se znajti, da bo pisanje ustrezno in uspešno. Poigravanje z domišljijo ob nevsiljivi pedagoški izkušenosti pomaga zmanjševati šolski stres, ob obvezni primoranosti k pisanju ter bralca prepričuje, da je šolski esej obvladljiva in zanimiva preizkušnja, kjer se ob preverjeni tehniki pisanja in primernem znanju da kot v pravljici zmagati z voljo, znanjem in zaupanjem vase.”

O avtorici:

Alenka Konc Ambrožič, rojena leta 1949 v Hrastniku, je po končanem študiju na Filozofski fakulteti v Ljubljani na ljubljanskih srednjih šolah poučevala slovenščino, saj jo je delo z dijaki veselilo že od nekdaj. Kot njihova mentorica je na šoli več let vodila priprave na tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje ter o tem objavljala prispevke v reviji Slovenščina v šoli.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.