Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: broširana
Število strani: 632
Mere: 16,5 x 23,5 x 3 cm
Jezik: slovenski
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617024197

34,20 

Spregledana slovenščina : izvorno ozadje slovenskega besedotvorja

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

38 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,80 

VAŠA CENA

34.20 €

34,20 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: broširana
Število strani: 632
Mere: 16,5 x 23,5 x 3 cm
Jezik: slovenski
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617024197

Knjiga ‘Spregledana slovenščina’ razširja miselni okvir besedotvorja in s tem slovenščini omogoča, da zadiha s »polnimi pljuči«.

Ko se včasih bežno zazremo v slovenske besede, nas tu in tam prijetno preseneti kakšna njihova posrečena zgradba. Večini poznane take besede so NA-KLJUČ-JE, PO-MOČ, VSE-ENO. Ob glob ljem postanku ob besedah se izkaže, da je to prevladujoč način besedotvorja slovenskih besed. BESEDIŠČE slovenskega jezika BESEDE IŠČE. V tisočletjih je našlo obsežen BESEDNI ZAKLAD, katerega največja vrednost se skriva v ZAKLADIH BESED, ki v svoji pomenski sestavi nosijo, varu-jejo in nudijo pribežališče tistemu védenju, ki smo ga Slovenci že davno izgubili v kolesju zgodovine. Slovenske besede govorijo o tem, kako so naši predniki dojemali vesolje, človeka, čas, prostor, usodo, odnose …

Slovenščina pove, da človek in narod ne moreta narediti koraka NAPREJ, če se ne naslonita NA tisto, kar je bilo PREJ! Narod, ki izgubi svoj spomin je ranljiv, vodljiv in izpostavljen vplivu močnejših. Slovenci smo narod z mogočnim jezikom, v katerem je shranjen obsežen spomin. Slovenščina nas z razumevanjem pomenske zgradbe besed vabi na ramena naših prednikov, od koder bi imeli jasnejši razgled po bivanju.

Knjiga ‘Spregledana slovenščina’ razširja miselni okvir besedotvorja in s tem slovenščini omogoča, da zadiha s »polnimi pljuči«. Slovenski jezik je v svojem bistvu Modrec, ki je utrujen od prenašanja tujih bremen, ki so jih proglasili za njegova. Slovenščina je jezik CELOSTI, v kateri krožijo duhovno in snovno, obče in posamično, večno in minljivo, moško in žensko, kar dokazuje njeno starožitnost.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.