Mehka vezava
245 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617118698

26,10 

Druga svetovna vojna na Slovenskem v gimnazijskih učbenikih za zgodovino po letu 1945

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

3 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
245 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617118698

Jonatan Jeršin je izdelal raziskavo z naslovom Druga svetovna vojna na Slovenskem v gimnazijskih učbenikih za zgodovino po letu 1945. Raziskava je zajela učbenike, izdane v obdobju med letoma 1945 in 2016. Zadnji potrjeni učbeniki so še vedno v veljavi, kar pomeni, da so kljub nekajletnemu odmiku ugotovitve, ki se nanašajo na najnovejše učbenike, še vedno aktualne.
Delo je razdeljeno na tri smiselne sklope, v prvem je avtor predstavil metode, v drugem je primerjal učbenike med seboj ter iskal podobnosti in razlike, v zadnjem delu pa je povzel temeljne ugotovitve.

Avtor se je lotil analize vključenosti pomembne zgodovinske teme v slovenske gimnazijske učbenike za zgodovino. Ne smemo spregledati, da je bila druga svetovna vojna s svojim vsesplošnim vplivom na posameznika, zelo pomemben dogodek. V Sloveniji se je druga svetovna vojna pokazala v vseh možnih odtenkih vojne, od vojaških spopadov na eni strani do najrazličnejših zločinov proti civilnemu prebivalstvu na drugi strani, ki so ga izvajale vse tri okupacijske sile na temelju svojih imperialističnih ciljev, med katerimi ni bila le osvojitev novih ozemelj, v našem primeru poseljenih s Slovenci in drugimi tu živečimi, temveč tudi fizično uničenje naroda. Vsa ta polnost dogodkov, ki so se strnili v nekaj več kot štiri leta vojne pri nas, je seveda ves čas po drugi svetovni vojni predstavljala pomemben del vsebine učnih načrtov za zgodovino, ne glede na razlike v političnem sistemu.

Dr. Bojan Balkovec, izredni profesor za novejšo in sodobno zgodovino na Oddelku za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

 

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.