Mehka vezava
225 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2017
Založba:
ISBN: 9789616635370

15,30 

Vode (še) dovolj : zbornik o vodah na Tolminskem

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,70 

VAŠA CENA

15.30 €

15,30 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
225 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2017
Založba:
ISBN: 9789616635370

En atom kisika, dva atoma vodika. Neprecenljiva snov, ki kroži okrog nas že vse od nastanka planeta. Prvinski element, ki omogoča življenje in prinaša smrt.
za večino izmed nas, ki imamo vode na pretek, je nekaj samoumevnega, vsakdanjega in obrobnega. Za tiste, ki žive na območjih, kjer vode primankuje, pa je nekaj najbolj dragocenega, iskanega in življenjsko pomembnega.

Koliko časa še? Koliko časa bomo lahko še brezskrbno razsipavali in brezbrižno onesnaževali to dragocenop življenjsko dobrino? Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj ugotavlja, da se bodo s pomanjkanjem pitne vode do leta 2030 soočale že štiri milijarde ljudi. Glede na geografske pogoje, v katerih živimo, najbrž takrat še ne bomo med njimi, zagotovo pa bomo ob hitrih podnebnih spremembah, okoljski objestnosti in ravnodušnosti ter pospešenem gospodarskem razvoju, ki mu je mar samo zaslužek, pili slabšo vodo kot doslej.

Dostop do vode ni odvisen zgolj od naravnih danosti, temveč tudi od upravljanja in izrabe. Naši predniki in pripadniki različnih civilizacij so se jo že zelo zgodaj naučili spoštljivo in s pridom uporabljati ter izkoriščati. Omogočala jim je preživetje, izboljšanje življenja, odkrivanje novega sveta in vsestranski napredek, bila jim je navdih za ustvarjanje ter raziskovanje. že vse od najzgodnejšega samozavedanja pa je bila voda močno povezana tudi z verovanjem in čaščenjem, kar se odraža c številnih daritvah, žrtvovanjih, mitih ter legendah. Pa tudi v gradnji umetelnih fontan, vodnjakov in drugih vodnih objektov ter množičnem zbiranju in sproščanju ob izvirih, rekah ter morjih….

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

28.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.00 €

26,00 

97 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.