Prelistaj nekaj strani iz knjige
Oblikovanje in likovna zasnova: Edi Berk
Uvodni esej: Blaž Lukan (prevod v angleščino Barbara Skubic)
Intervju: Marinka Poštrak
Vezava: trda
Število strani: 1216
Teža: 11 kg
Jezik: slovenski
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617087215

138,00 

Gledališče Möderndorfer

KATEGORIJA:

VAŠA CENA

138.00 €

138,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Oblikovanje in likovna zasnova: Edi Berk
Uvodni esej: Blaž Lukan (prevod v angleščino Barbara Skubic)
Intervju: Marinka Poštrak
Vezava: trda
Število strani: 1216
Teža: 11 kg
Jezik: slovenski
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617087215

!!! V primeru pošiljanja monografije Gledališče Möderndorfer je zaradi nadstandardnega obsega in pakiranja, poštnina 9,50 EUR. !!!

Monografija Gledališče Möderndorfer je prav posebno delo. V njej se avtor Vinko Möderndorfer posveča 106 uprizoritvam, ki jih je režijsko zasnoval v dobrih štirih desetletjih režijskega ustvarjanja, od svoje prve režije leta 1980 v Eksperimentalnem gledališču Glej do krstne uprizoritve opere Samorog leta 2021.

Zapisi Vinka Möderndorferja so karseda raznovrstni – od razmišljanj o značilnostih in odrskih zakonitostih posameznega žanra ali zvrsti gledališča, razčlemb posameznih dram, zabeležk o rojevanju in razvoju gledališč, do zelo osebno obarvanih krokijev o soustvarjalcih (igralcih, dramatikih, skladateljih, kostumografih in scenografih, dramaturgih, umetniških vodjih, fotografih …) ter do spominov in utrinkov z vaj in gledaliških anekdot.

Oblikovalec Edi Berk je s svojim kreativnim vodenjem in oblikovanjem uspel ponovno oživiti sleherno predstavo. Tako da je njegovo oblikovanje tudi vsebinski in ne samo oblikovalski presežek.

Avtorjeve zapise dopolnjujejo uvodni esej dr. Blaža Lukana (preveden je tudi v angleški jezik), intervjuji, odlomki iz gledaliških listov, seznam vseh Möderndorferjevih gledaliških režij s pripadajočimizasedbami ter popis njegovega ustvarjanja na drugih umetniških področjih, popis fotografij …

Avtorjeve zapise »ilustrira« bogata slikovna oprema (ali pa morda avtor »ilustrira« slikovno opremo) – monografija vsebuje blizu 1500 enot slikovnega gradiva (prevladujejo črno-bele in barvne fotografije uprizoritev, ki so jih prispevali vrhunski gledališki fotografi; ob njih so objavljeni še fotografije umetnikov, kostumografske in mizanscenske skice, plakati, likovna dela, ki so navdihnila katero izmed postavitev …).

Prav ta raznolikost pristopov omogoča, da monografija ni pomembna le z vidika gledališke zgodovine in torej zanimiva le za strokovno javnost … nasprotno. Tudi »navadnemu« bralcu omogoča vpogled v gledališko ustvarjalnost, saj zna avtor povsem strokovne teme ubesediti zanimivo in razumljivo, ob tem pa bralcu ponuja pogled tudi v zakulisje, v čudež (in trud) nastajanja predstave.

Monografija Gledališče Möderndorfer ob vsem povedanem ne more biti kratka – obsega 1216 strani – zatorej je razdeljena v dve knjigi, v »prvo in drugo dejanje«.

Avtor spremne besede in režiserjev gledališki sodelavec skozi vsa štiri desetletja, dr. Blaž Lukan, pravi: »Monografija Gledališče Möderndorfer je … hkrati avtobiografija, gledališka pesnitev, morda celo roman, strokovna razprava ali celo predstava, ena izmed mnogih, čeprav navsezadnje Predstava, torej tista z veliko začetnico, Predstava predstav …«

–> O knjigi Gledališče Möderndorfer v oddaji Umetnost igre – od 21:13 dalje (4. 9. 2023).

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.