Trda vezava
Slovenski, angleški jezik
145 strani
Leto izida: 2021
ISBN: 9789616969475

27,00 

U la la! : samostojna – skupinska razstava = solo – group exhibition : Muzej in galerije mesta Ljubljane, Mestna galerija Ljubljana, 1. 7. 2021-28. 8. 2021

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

30.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,00 

VAŠA CENA

27.00 €

27,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
Slovenski, angleški jezik
145 strani
Leto izida: 2021
ISBN: 9789616969475

Osnovna težnja ustvarjanja umetniških del je vedno individualistična. Začenja se z osebno akcijo, stopnjevano v subjektivno umetniško delovanje. Ta subjektivna raven pokriva vsa čustva, ideje, racionalnost, cilje in vrednote. Z novodobnimi trendi neobremenjeno umetnost ustvarja samonikli umetnik Samo.

Iskreno in neposredno oblikuje prepoznavno likovno govorico in ta se s številnimi umetniškimi deli približa ljudem s svojo preprosto, resnično in naravnost izrisano likovno zgodbo. Razstava je do zdaj najobsežnejša predstavitev slikarjevih del. Umetnik razstavlja vse bistvene elemente svoje ustvarjalne poetike, ki bi jo lahko resnobno-humorno opredelili kot ortodoksni infantilizem, imbecilni ekspresionizem in abstraktni hedonizem. Njegova likovna dela izrazito temeljijo na liniji ali črti, neobičajnosti forme in barvi kot povezovalni materiji. Samo na poseben način orje po likovni umetnosti in vztrajno deluje na likovni poti, ki je ne moremo umestiti v nobeno umetniško smer ali trend, zato je preprosto samosvoj ustvarjalec.

Prepoznamo ga po neposredni in živahni likovni komunikaciji, v kateri vedno znova preverja tako likovno govorico, za katero išče nove izrazne možnosti, kakor nosilce podob, torej materiale. Slednje povečini jemlje iz svojega okolja – že uporabljene materiale iznajdljivo prenese v likovno umetnost. Umetnik sicer – tako kot je njegova navada že od začetka ustvarjanja – za materialno podlago uporablja les, karton in papir in v zadnjem času tudi plošče forex. Zlasti les in karton ostajata njegova osrednja in najmočnejša nosilca, v katera vbada, rezlja in vžiga ali pa nanju barva svoja doživetja, obsesije in izmišljije. In ker ustvarjalec zelo rad prisluhne prostoru, se je odločil, da bo iz bogate zakladnice svojih del potegnil na plano nekatere zaprašene humoristične, a tudi zelo resnobne artefakte, ki so nastali v zadnjih tridesetih letih. Z njimi je na postavitvi v Mestni galeriji Ljubljana ustvaril nove instalacije, prilagojene prostorom. A slikarja žene naprej radovednost, kako izraziti odnos med njim in življenjskimi dejstvi, kako misli ali ideje zgostiti v vizualno sklenjeno likovno zgodbo ter vse to čustveno obogatiti in naslikati.

Likovna materija in predmetna resničnost, ki ju Samo upodablja, besedne intervencije v likovnih delih, pa tudi naslanjanje na življenje zdaj so se nekoliko prevetrili v zadnjem obdobju, ko se je začel ukvarjati tudi z abstrakcijo, pri kateri se prepoznavnost umakne v nedoločljivost oziroma močnejšo asociativnost. Samo je ustvarjalec z izrazito in močno kritično odzivnostjo na sodobna družbena vprašanja, saj z likovnimi podobami izrisuje temne zgodbe, ki se, kot trenutno kaže družbeno dogajanje, uresničujejo kot nujno sodobno zlo, požirajoč slehernika in njegovo bistvo obstajanja.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

30 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,10 

VAŠA CENA

27.90 €

27,90 

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

98 na zalogi

VAŠA CENA

10.95 €

10,95 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.