Marjan Manček (1948) je ilustrator, stripar in filmski animator. Diplomiral je na Filozofski fakulteti v Ljubljani iz angleščine in zgodovine. Nekaj mesecev je bil učitelj, potem slabo leto urednik mladinskega tiska pri založbi Borec, nato pa se je odločil za svobodni poklic kot karikaturist, ilustrator in filmski animator. Prve karikature je objavil že v gimnazijskih letih v humorističnem tedniku Pavliha. Njegove karikature so bile objavljene v dveh evropskih antologijah risanega humorja in satire Opus International (Pariz, 1972) in Satirikon (Berlin, 1980).

Ilustriral je več kot 200 knjig (Pedenjped, Mojca Pokrajculja, Kozlovska sodba v Višnji Gori, Peter Klepec, Zrcalce, Kraljična na zrnu graha …). V ilustratorski karieri je med drugim izjemno upodobil poezijo Nika Grafenauerja, Borisa A. Novaka, Miroslava Košute, Saše Vegri, Toneta Pavčka ter zgodbe Polonce Kovač, Slavka Pregla in vrsto ljudskih pripovedi.

Ustvaril je vrsto avtorskih del, njegovi junaki Modri medvedek, Cufek, Medvedek Brundo, Dajnomir in Miliboža … vedno znova razveseljujejo bralce. Legendarne Hribce, ki so v stripu izhajali najprej v mladinskih revijah, je prenesel na risani film.

Za Ljubljansko lutkovno gledališče je likovno zasnoval nekaj lutkovnih predstav. Samostojno in skupinsko je razstavljal tako doma kot v tujini. Tudi njegovi filmi so bili predvajani doma in v tujini.

show blocks helper

ODDELKI

PO CENI

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,00 

VAŠA CENA

12.00 €

12,00 

93 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.