Mehka vezava
270 strani
Slovenski jezik
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 961627175X

14,61 

Religija in družba v Evropi

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

14.61 €

14,61 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
270 strani
Slovenski jezik
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 961627175X

Esej o sekularizaciji evropskih družb v 19. in 20. stoletju (1789–1998).

Tema knjige je razvoj odnosov med religijo, družbo in državo v zadnjih 200 letih v Evropi. Avtor se v pričujoči knjigi loti zadnjih dveh stoletij, saj so se najradikalnejše spremembe na področju razmerij med državo in cerkvijo zgodile prav v 19. in 20. stoletju, ko se je družba sekularizirala – država in javne institucije so se ločile od cerkve in religije. Knjiga je razdeljena na štiri dele (Dediščina in prelom, Stalna dejstva, Liberalno obdobje sekularizacije, Drugo obdobje sekularizacije), v katerih avtor temeljito obdela prehod od konfesionalne države do državne nevtralnosti in od liberalne države do dokončne ločitve države in cerkve.

Avtor se v prvem delu ukvarja z zgodovino shizem znotraj krščanstva, potem pa analizira spremembe, ki so se zgodile v odnosih med cerkvijo (cerkvami) in državo s francosko revolucijo. V drugem delu razčenjuje koncepta religije in nacije in koncepta oblasti in tradicije. V tretjem delu naredi pregled razvoja od konfesionalne države do državne nevtralnosti in od liberlane države do “ločitve” (1905). V četrtem delu so ukvarja z drugimi vidiki sekularizacije (z “neodvisnostjo” cerkva) in razmišlja o prihodnosti tega odnosa.

Vsekakor zanimiv pogled – pogled od znotraj – enega najbolj znanih “katoliških” intelektualcev in raziskovalcev na evropsko cerkev (cerkve), na njene vzpone in padce, na napake, ki jih je storila, in na omejene možnosti, ki jih (morebiti) še ima.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.