Trda vezava
229 strani
slovenski jezik
Velikost: 153 x 215 x 18 mm
Leto izida: 2018
ISBN: 9789617030372

21,60 

Boris Pahor: Najini pogovori (trda vezava)

ZBIRKA:

REDNA CENA:

24.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,40 

VAŠA CENA

21.60 €

21,60 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
229 strani
slovenski jezik
Velikost: 153 x 215 x 18 mm
Leto izida: 2018
ISBN: 9789617030372

Knjiga Boris Pahor: Najini pogovori novinarke Darke Zvonar Predan ni samo dragocen prispevek k spoznavanju slovenskega zamejstva oziroma skupnega slovenskega kulturnega prostora, marveč k spoznavanju naše zgodovine in kulture nasploh. V njej Boris Pahor jasno in jedrnato spregovori o fašizmu, nacizmu in komunizmu, pa tudi o drugih stvareh in dogodkih, ki bi ji morali (s)poznati vsi.

Tržaški Slovenec Boris Pahor (2013 – 2022) ni samo mednarodno priznan pisatelj, marveč tudi človek, čigar življenje je bila skoncentrirana zgodovina minulega stoletja, zaznamovanega s totalitarizmi in vojnami. Zato je bil sleherni pogovor z njim dragocen prispevek k spoznavanju in razumevanju tega časa in prostora.

V knjigi časnikarke in publicistke Darke Zvonar Predan so zajeti avtoričini intervjuji s pisateljem od leta 2003, ko je praznoval  devetdeset let, do zadnjega, avgusta leta 2017, ko je praznoval 104. rojstni dan.

Večinoma jih je objavljala v Večeru in tedniku 7D, prvega, najobsežnejšega, v katerem sta s Pahorjem temeljito obdelala tedanjih 90 let njegovega življenja in dela, pa v Novi reviji. Intervjuji so nastajali ob različnih priložnostih in z različnimi povodi, v vseh pa je pisatelj brez dlake na jeziku spregovori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Ni pa to samo knjiga intervjujev, bralcu ponuja tudi polemični odziv nanje, pogovore s pisateljem pa dopolnjujejo avtoričina razmišljanja ob različnih jubilejih in dogodkih, tako ali drugače povezanih s »fenomenom Pahor«.

Knjigo bogatijo številne fotografije, ki jih je pisatelj prijazno odstopil iz svojega osebnega arhiva.

Poučno branje za vse generacije.

–> V prodaji tudi v mehki vezavi.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.