Mehka vezava
67 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2021
Založba:
ISBN: 9789616572613

13,00 

Hvalnica kolesu

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

13.00 €

13,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
67 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2021
Založba:
ISBN: 9789616572613

Kot da bi se v zadnjem letu v Sloveniji vse vrtelo okoli kolesarskih pedal: mesta so bila v prvem valu pandemije spremenjena v mesta duhov, po katerih drvijo kolesa s hrano in njihovimi izčrpanimi in podplačanimi dostavljavci hrane. Slovenija je bila nekaj dni v rumenem, po dvojni zmagi na Tour de France kolesarjev iz Slovenije, ki sicer tekmujejo za klube, ki nimajo ničesar skupnega s Slovenijo. Nasilen vdor v nekdanjo tovarno koles Rog, ki je v zadnjem dobrem desetletju postala »tovarna« drugačne (solidarne, empatične, horizontalne, angažirane …) družbenosti, je pokopal še zadnje iluzije o tem, da je Ljubljana odprta, tolerantna, kozmopolitska prestolnica.
Že po nekaj tednov pandemije pa je kolo postalo »orožje, ki so si ga tisoči po Sloveniji vzeli v roke«. Kolo je dobilo neko povsem novo družbeno dimenzijo: postalo je orodje vsesplošnega upora proti avtoritarnim ukrepom vlade. Ta je prepovedala zbiranje in druženje ljudi v javnih prostorih in na javnih površinah, a ni mogla ustaviti skupinskega gibanja ljudi. Kolesarji na petkovih protestih niso le na novo odkrivali mesta, temveč tudi družbeno in politično moč svobodnega (kolesarskega) gibanja. Z »močjo meč«, kot zapiše Augé, so spletli nove družbene vezi in se podali v boj za dostopnost javnega prostora.

O AVTORJU
Marc Augé (Poitiers, 1935) je nekdanji predsednik École des hautes études en sciences sociales, eden največjih afrikanistov našega časa in v zadnjih dvajsetih letih referenca za antropologijo poznega modernizma. Kot svetovno znan etnolog je razvil antropologijo pluralnosti sodobnih svetov, usmerjeno v ritualno razsežnost vsakdanjega življenja in modernosti.
Augéjeva bibliografija je impresivna, objavil je več kot štirideset naslovov, njegove knjige so prevedene v številne jezike. Pri Maski je izšla v prevodu Sonje Dular njegova prelomna študija Nekraji. Uvod v antropologijo nadmodernosti (leta 2011), knjiga, ki mu je prinesla svetovni sloves.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.