15
ISBN: 9789619469125

15,00 

Inexplicable Presence (Curator’s Working Place)

KATEGORIJA:

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

98 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
15
ISBN: 9789619469125

Katalog predstavlja razstavo Igorja Zabela: Nerazložljiva navzočnost (Kustosova delovna soba), angl. Inexplicable Presence (Curator’s Working Place), ki jo je izvedel v ljubljanski Moderni galeriji leta 1997 in v celjski Galeriji sodobne umetnosti 1998. Posthumno izdana publikacija, v angleškem jeziku, temelji na nedavno najdenem osnutku kataloga, ki ga je Zabel nameraval izdati v samozaložbi.

Razstava je bila Igorju Zabelu še posebno draga. Na njej so sodelovali umetnice in umetniki, katerih umetnost je imela zanj, kot je zapisal, osebno velik pomen. Razstava je bila predvsem študija in poskus vzpostavitve dialoškega odnosa in pozornega branja umetniških del ter prostor in situacija preizpraševanja lastne vloge kuratorja.
Za izhodišče je Zabel vzel svojo kratko zgodbo Nerazložljiva navzočnost ter jo skupaj s fotografijo kraja, ki igra v tej zgodbi ključno vlogo, in predstavitvijo razstavnega projekta poslal vabljenim umetnikom. Naprosil jih je za odziv s ciljem, da bi razstava aktivirala prostor dialoga, skozi katerega se izmenjane zgodbe, izkušnje, izjave, … osvetlijo v novi luči in vplivajo ena na drugo. Kot je zapisal, se je za dotično zgodbo odločil, ker govori o temah, ki so mu bile pomembne – o vplivu in posledicah nerazložljivega, naključnega in efemernega na naše življenje in pojmovanje stvari.
Zabel je razstavo postavil v začasnem prostoru, kamor je preselil tudi svojo delovno sobo. V njem je tako razstavil po pošti prejeta umetniška dela, se posvečal razmisleku in pisanju o le-teh in komuniciral z obiskovalci.
Poleg omenjene kratke zgodbe in Zabelovega opisa projekta vključuje izdani katalog še njegove zapise o vabljenih umetnikih in njihovih delih, reprodukcije in ohranjeno korespondenco. Na osnovi najdenega osnutka ga je oblikoval Ivian Kan Mujezinović/Ee.
________________________________________
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

39.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,90 

VAŠA CENA

35.10 €

35,10 

99 na zalogi

REDNA CENA:

14.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,49 

VAŠA CENA

13.41 €

13,41 

1 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.