Mehka vezava, Št. strani: 137
Založba:
ISBN: 9789616894210

9,00 

Vježbanje Egzistencije

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

9.00 €

9,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava, Št. strani: 137
Založba:
ISBN: 9789616894210

Ko Goran Starčević, zastavlja vprašanje o nalogi mišljenja v ustrojenem svetu, si to nalogo seveda zastavlja sam, zastavlja jo samemu sebi, kot tistemu, ki premišljuje filozofsko, pa tudi bralcu seveda, saj pisec nikogar ne izvzame.

O avtorju:

Goran Starčević se je rodil 5. oktobra 1966 v Zagrebu, kjer je tudi umrl leta 2016. Po zaključku študija na Izobraževalnem centru za kulturo in umetnost v Zagrebu (smer novinarstvo) je delal kot novinar v tedenskem in dnevnem časopisju (Arena, Vjesnik). Leta 1996 je končal študij filozofije in zgodovine na Filozofski fakulteti v Zagrebu. Obiskoval je tudi specialistični podiplomski študij komparativne politike na Fakulteti političnih znanosti v Zagrebu. Delal je predvsem kot srednješolski profesor etike. S filozofijo se je ukvarjal kot samostojni pisec. Od leta 1997 je objavljal filozofske eseje in študije v revijah na Hrvaškem in v Sloveniji.

Prvi prevod v slovenščino je knjiga Volk v supermarketu, ki je bila leta 2011 izdana pri založbi KUD Apokalipsa.  Pri isti založbi je leta 2013 izšla njegova naslednja knjiga v slovenskem prevodu Vaje iz eksistence oziroma Vježbanje egzistencije v izvirniku, kot prva filozofska knjiga KUD Apokalipsa natisnjena v hrvaščini. Leta 2014 je izdal knjigo Bjeg i pobuna pri zagrebški založbi Litteris. Leta 2023 je pri KUD Apokalipsa izšla knjiga Digitalna doba in novi barbari. Sodeloval je na številnih literarnih in filozofskih srečanjih na Hrvaškem, v Sloveniji in v Italiji. Bil je tudi član uredniškega odbora revije za teorijo, kulturo in vizualne umetnosti Tvrđa. Prevajal je iz slovenskega jezika.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.