Mehka vezava
205 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2016
ISBN: 9789612548902

14,40 

Splošni razlagalni slovarji slovanskih jezikov

REDNA CENA:

16.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,60 

VAŠA CENA

14.40 €

14,40 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
205 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2016
ISBN: 9789612548902

Pomen monografije je predvsem v tem, da pregledno prikaže sodobne prakse in spoznanja v slovanskem slovaropisju, jih kritično ovrednoti in predlaga uporabo nekaterih tudi v slovenskem prostoru. Delo bo bistveno pripomoglo pri odločanju v dilemah, s katerimi se sooča slovensko splošno slovaropisje po zaključku druge izdaje SSKJ…

V monografiji avtor komentira in hkrati rešuje več vprašanj: uporabnost obstoječih korpusov za slovaropisje; vloga t.i. jezikovnega čuta in v zvezi s tem zmožnost ločevanja med objektivnim in subjektivnim oz. kako je opredeljena stopnja objektivizacije ali subjektivizacije slovarskih podatkov; do katere stopnje obdržati geselsko hierarhijo; iskanje najoptimalnejših rešitev za prikaz slovarskih podatkov. Eno bistvenih vprašanj je določitev in utemeljitev tipov slovarskih razlag. V zvezi s tem avtor opozarja na različnost razlag za določene besedne vrste in za oblike znotraj posameznih besednih vrst. Avtor opozarja tudi na možnosti optimalnejšega oz. popolnejšega orikaza slovarskih kategorij kot spol, živost, človeškost, števnost, vid ipd….Monografija je teoretično-informativen in hkrati praktičnouporabn vodnik za jezikoslovce in zlasti za slovaropisce in za vse, ki se tako ali drugače ukvarjajo z leksiko in slovaropisjem; omogoča torej večplastno branje, bolj jezikoslovno ali pa "samo" uporabnostno.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.