Mehka vezava, 88 strani, slovenski jezik, leto izida: 2021
ISBN: 9789617118636

15,00 

Celica

KATEGORIJA:

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava, 88 strani, slovenski jezik, leto izida: 2021
ISBN: 9789617118636
Celica je zbirka sedemindvajsetih kratkih zgodb avtorice dr. Vlaste Črčinovič Krofič, ki popelje bralce v resničnostni, v nekaterih zgodbah v pravljični svet. Pisateljica posega po aktualnih temah, ki jih izvirno preplete z realnostjo in nadgradi s presenetljivimi zaključki.
Zgodbe so nastale na pobudo različnih iniciativ literarnih srečanj, spontano ali ob doživljanju spominov, dogodkov in sanjarjenj. Naslovna zgodba Celica je bila nagrajena na literarnem razpisu Slavističnega društva Dolenjske in Bele Krajine.
Zbirka kratkih zgodb je zanimiv sprehod skozi fantazijski, še večkrat pa realistični svet različnih protagonistov, ki mestoma prestopa v naturalistične opise (predvsem) človekovih ravnanj v vsakodnevnem življenju, a bralca s hudomušnostjo ter nepričakovanostjo zapletov iztrga iz primeža njegove lastne realnosti, ki jo obogati in premoti s problemi in zadregami sočloveka, čarovnice, psa ter celo dveh nezemeljskih bitij s planeta Siris. Vsekakor knjiga, ki si je bralec ne bo zapomnil v celoti, a si ne bo mogel kaj, da je ne bi prijel v roke znova in znova ter podoživel kakšne prigode, ki se mu je posebej zapisala v spomin. (Iz spremne besede dr. Mojce Tomišić)
(O avtorici)
Dr. Vlasta Črčinovič Krofič (* 16. avgust 1952, Maribor), doktorica ekonomskih znanosti s področja financ in univerzitetna diplomirana pravnica. V osnovno šolo je hodila na OŠ Martina Konšaka v Mariboru, končala II. Gimnazijo Maribor, diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani, se potem vpisala na podiplomski študij ekonomije v Mariboru, kjer sem magistrirala s področja bančništva in doktorirala s področja financ. Zaposlila se je v gospodarstvu in za tem v javni upravi na vodilnih položajih. V času dela se je nenehno izobraževala: pedagogika-andragogika, angleščina, francoščina, retorika (Tatjana Gale Zidar, Zdravko Zupančič), mehke veščine vodenja. Kot predavateljica v višjem strokovnem izobraževanju je v vlogi mentorice pripeljala do diplome več kot 100 študentov. Komentirala je zakonodajo, objavila številne prispeve v strokovnih revijah (Pravna praksa, Pravnik, Bančni vestnik), aktivno sodelovala na seminarjih s pravnega in ekonomskega področja in pisala učbenike. Leta 2009 se je upokojila. Zdaj prepeva v zboru, igra na harmoniko, piše kratke zgodbe, slika.
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

17.00 €

17,00 

98 na zalogi

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.