Prelistaj nekaj strani iz knjige
Spremna beseda: Julijana Matanović
Prevajalka: Sonja Polanc
Soprevajalca: Klarisa Jovanović, Gašper Malej
Mehka vezava
413 strani
slovenski jezik
150 x 210 mm
Leto izida: 2015
Založba:
ISBN: 9789619309964

19,80 

Berenikini lasje (Jadranska trilogija II.)

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

22.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,20 

VAŠA CENA

19.80 €

19,80 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Spremna beseda: Julijana Matanović
Prevajalka: Sonja Polanc
Soprevajalca: Klarisa Jovanović, Gašper Malej
Mehka vezava
413 strani
slovenski jezik
150 x 210 mm
Leto izida: 2015
Založba:
ISBN: 9789619309964

Berenikini lasje je drugi roman iz Jadranske trilogije velikega hrvaškega pisatelja, dramatika in esejista, ki je močno zaznamoval hrvaški literarni prostor. Jadranska trilogija, vanjo spadata še romana Urjenje v življenju in Triemeron, sodi med eno od največjih sodobnih stvaritev hrvaške sodobne literature poznega 20. stoletja, Fabrio je namreč pisatelj z evropsko relevantnim opusom, pri čemer njegova poetika že v temelju spodbuja večjezikovno in čezmejno komunikacijo.

Fabrio v Jadranski trilogiji zajame obsežen zgodovinski prerez od začetka 19. do petdesetih let 20. stoletja na vzhodnem Jadranu, ki osvetljuje zgodovino Reke – posredno tudi Hrvaške – in tamkajšnjih družin tako na širši ravni kakor na ravni najrazličnejših sporov znotraj njih in med njimi.

Po mnenju hrvaškega poznavalca Borisa Domagoja Biletića po drugi strani kulturne vrednosti Fabrievih del niti približno ne moremo zvajati na nacionalni, kaj šele na regional(istič)ni okvir nekakšnega nedorečenega, bastardnega kulturnega vakuuma, ki se ne meni za konkreten prostor in čas, bodisi na sinhroni bodisi na diahroni ravni. Hrvaški Jadran, Reka in Istra še zdaleč niso takšen prostor. A ne glede na to, če govorimo o Istri, Trstu, Reki ali tudi Dalmaciji in obenem relativiziramo vse partikularne poglede in perspektive, uvidimo, da se je novejša oziroma sodobna zgodovina dostikrat kruto poigrala z našimi predniki na tem območju slovansko-romanskega srečevanja, teža obojestranskih (deloma skupnih) izkušenj pa je kot neznosno breme legla tudi na pleča novih rodov.

Ves Fabriev literarni opus odpira poti do možnih rešitev za številne težave in tesnobe, ko vsakič znova kaže, da je kultura, še posebej umetnost, tisto polje, v katerem se sporazumevanje z drugim in drugačnim praviloma udejanja na poseben, temeljitejši in čistejši, odprtejši in odgovornejši, ne nazadnje tudi pogumnejši način.

O avtorju:

Nedjeljko Fabrio (1937, Split – 2018, Reka) je hrvaški književnik, pripovednik, dramatik, prevajalec, esejist in kritik, med drugim nekdanji predsednik Društva hrvaških pisateljev (1989–1995) in redni član Hrvaške akademije znanosti in umetnosti. Za svoj opus, izpisan v virtuoznem slogu, je poleg številnih nacionalnih nagrad prejel tudi več visokih mednarodnih nagrad (Herderjeva, madžarska nagrada Bethlen Gábor, priznanje Stella della solidarietà italiana …), njegova dela pa so prevedena v več evropskih jezikov. Jadranska trilogija skupaj s kontroverznim romanom Smrt Vronskega predstavlja vrh njegove literarne ustvarjalnosti.

Jadranska trilogija: 

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). V času Slovenskega knjižnega sejma (21. 11. - 26. 11. 2023) plačilo s plačilnimi karticami na sedežu podjetja žal ni možno. Hvala za razumevanje!

PRIPOROČA

REDNA CENA:

27.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,70 

VAŠA CENA

24.30 €

24,30 

97 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.