NOVO
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 410
Velikost: 210 x 295 x 23 mm
Leto izida: 2023
ISBN: 9789619548486

40,00 

Ocena funkcije vedenja in program podpore: za otroke z avtističnimi motnjami

VAŠA CENA

40.00 €

40,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 410
Velikost: 210 x 295 x 23 mm
Leto izida: 2023
ISBN: 9789619548486

Približno 400 strani dolgo delo specialne pedagoginje dr. Branke D. Jurišić, vsebuje obsežen in celovit pregled ocenjevanja funkcij posameznikovega vedenja in iz razumevanja te funkcije izhajajočih načinov poučevanja želenih vedenj.

Namenjeno je strokovnjakom (učiteljem, psihologom, specialnim pedagogom …), ki se pri vsakdanjem delu srečujejo z neželenimi vedenji otrok z avtističnimi motnjami in jim želijo pomagati, da bi se naučili bolj prilagojenih vedenj, ki jim bodo omogočala večjo samostojnost in neodvisnost v življenju.

Dr. Peter Janjušević, eden od recenzentov, je zapisal: »Gre za prvo tako obsežno in celostno knjigo o ocenjevanju funkcije vedenja in na njem temelječe intervencije, ki pokrije relevantno teorijo pa tudi aplikacije in evalvacijo kot integralni del vedenjskih pristopov. Zato menim, da bi ta knjiga lahko bila eden ključnih tekstov za študente pa tudi za izkušene praktike s področja vzgoje, izobraževanja, duševnega zdravja in širše. Avtorica si za to pomembno delo zasluži čestitke in zahvalo.«

Specialna pedagoginja dr. Branka D. Jurišić, katere delo je na področju otrok s posebnimi potrebami v mnogih pogledih v Sloveniji pionirsko, je leta 2020 prejela nagrado Republike Slovenije za izjemne dosežke na področju šolstva.

Iz recenzije knjige: 

Knjiga vsebuje obsežen in celovit pregled sistematičnega ocenjevanja funkcij posameznikovega vedenja (ne glede na njegovo razvojno motnjo) in iz razumevanja funkcije posameznikovega vedenja izhajajoče načine poučevanja želenih vedenj, ki temeljijo na izsledkih znanstvenih raziskav. Namenjena je strokovnjakom, ki se pri vsakdanjem delu z otroki srečujejo z izzivi neželenih in motečih vedenj in želijo otrokom pomagati, da bi se naučili sprejemljivejših, bolj prilagojenih vedenj, kar bi jim omogočilo večjo samostojnost in neodvisnost v življenju. Uvajanje na dokazih utemeljenih postopkov poučevanja želenega vedenja in spremljanja uspešnosti teh postopkov v pedagoško in klinično prakso je v sodobnem času standard, ki bi moral biti uveljavljen v vseh ustanovah. Zato je tema knjige, ki je po mojem védenju prva tovrstna celovita predstavitev v slovenskem jeziku, izjemno aktualna. — Doc. dr. Jana Kodrič, univ. dipl. psih., specialistka klinične psihologije

Publikacija je prvenstveno namenjena strokovnjakom s področja šolstva in zdravstva, ki vsakodnevno delajo z otroki z avtizmom. Osebno menim, da je njena ciljna publika veliko širša. Gre za prvo tako obsežno in celostno knjigo o ocenjevanju funkcije vedenja in na njem temelječe intervencije, ki pokrije relevantno teorijo pa tudi aplikacije in evalvacijo kot integralni del vedenjskih pristopov. Zato menim, da bi ta knjiga lahko bila eden ključnih tekstov za študente pa tudi za izkušene praktike s področja vzgoje, izobraževanja, duševnega zdravja in širše. Avtorica si za to pomembno delo, ki je pred vami, zasluži čestitke in zahvalo. — Dr. Peter Janjušević, univ. dipl. psih., specialist klinične psihologije

O avtorici: 

Branka D. Jurišić se je po študiju specialne pedagogike, za katerega se je odločila zaradi zanimanja za avtizem, zaposlila v prvem oddelku za otroke z avtizmom, ustanovljenem pred več kot tridesetimi leti na Centru Janeza Levca v Ljubljani. V Centru za duševno zdravje Zdravstvenega doma Ljubljana, kjer je bila zaposlena več kot dve desetletji, je sodelovala pri odkrivanju, diagnosticiranju in ocenjevanju otrok z avtizmom. Poleg tega je svetovala družinam in strokovnjakom v vrtcih in šolah, kako otroke in mladostnike z avtizmom kar najbolje vključiti v vsakdanje življenje. Njena prva knjiga o avtizmu je izšla leta 1991 in je bila v Sloveniji za mnoge strokovnjake prvi učbenik na to temo. Kmalu zatem je izšla njena knjiga o kognitivnih vedenjskih pristopih Zakaj mi to delajo?. V naslednjih letih in desetletjih je pripravila še vrsto priročnikov in drugih publikacij. Osrednja tema njenega zanimanja so otroci z avtizmom in podpora pozitivnega vedenja. O tem je imela številne seminarje in delavnice. Zaposlena je v Izobraževalnem centru Pika, delujočem pri Centru Janeza Levca, ki je izdajatelj novejšega priročnika Otroci z avtizmom in pričujoče knjige o oceni funkcije vedenja. Leta 2020 je dr. Branka D. Jurišić, katere delo je na področju otrok s posebnimi potrebami v mnogih pogledih v Sloveniji pionirsko, prejela nagrado Republike Slovenije za izjemne dosežke na področju šolstva.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami. Hvala za razumevanje!

PRIPOROČA
NOVO
VAŠA CENA

19.00 €

19,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.