Zadnje objave

Križ čez Nepal – predavanje in istoimenska knjiga Vikija Grošlja

Leta 2021, 46 let po prvem obisku Nepala, je Viki Grošelj – vrhunski alpinist, himalajec, gorski vodnik in reševalec – dokončal zamisel prečenja te čudovite himalajske dežele v smereh sever-jug in vzhod-zahod.

Svoja spoznanja in vtise s poti je strnil v knjigi ‘Križ čez Nepal’ (2022, Buča). Predstavil pa jih bo tudi na predavanju, ki bo 27. januarja 2023, ob 19:00, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Viki Grošelj je vrhunski alpinist, himalajec, gorski vodnik in reševalec. V Himalaji je opravil enajst vzponov na več kot osem tisoč metrov visoke vrhove. Kot prvi Slovenec se je povzpel na najvišje vrhove vseh sedmih celin. Je avtor 18 knjig.

B1 groselj Plakat1 - Spletna knjigarna Buča

»Dokončal sem potovanje, ki najbolj osmišlja vsa moja soočanja in čustvovanja s to himalajsko deželo. Prav vsak dan, preživet v Nepalu, je pomemben delček bogatega mozaika, ki me je na tej poti tudi osebnostno močno zaznamoval. Skoraj neopazno in nevsiljivo pa začel preoblikovati iz nekoč »adrenalinskega zanesenjaka« in sanjača v, morda kdaj v prihodnosti, ‘modreca’, spravljenega s seboj in svetom. Tudi zato si želim, da se moje poti v Nepal še dolgo ne bi končale.« (Viki Grošelj)

Vikijeva razmišljanja nagovarjajo tako ljubitelje gora kot tudi običajne popotnike skozi življenje. Po predavanju bo na razpolago tudi za podpisovanje knjig.

Knjige Vikija Grošlja, ki so izšle pri založbi Buča:

Screenshot 2023 01 05 at 15.25.45 - Spletna knjigarna Buča Screenshot 2023 01 05 at 15.26.07 - Spletna knjigarna Buča Screenshot 2023 01 05 at 15.26.22 - Spletna knjigarna Buča

Foto: Viki Grošelj