Zadnje objave

Ko knjiga pride k vam S01E03: Duševne motnje v športu & druge novosti

V minulih tednih smo Bučino spletno knjigarno obogatili s knjigami založb, ki jih v našem katalogu še ni bilo. Med njimi boste našli nekatere lanske uspešnice in prvi izbor knjig dveh založb, ki navdušujeta in navdihujeta številne bralce stvarne literature: UMco in Primus. S podobnim tempom bomo nadaljevali, tako da boste v prihodnje našli še raznovrstnejši izbor branja. Smo pa izdali tudi prvo letošnjo Bučino novost.

Novo pri založni Buča

Ponosni smo na izid knjige, ki predstavlja pionirsko delo na področju, o katerem je še marsikaj neznanega in nenapisanega: duševnem zdravju športnikov.

Knjiga ‘Duševne motnje v športu’ zajema široko področje vpletenih: od otrok do vrhunskih športnikov, od vpliva primarnih družin do vpliva trenerjev. Strokovna besedila in raziskave nadgrajujejo pretresljive izpovedi vrhunskih športnikov, ki nam iz prve roke razkrijejo, s čim se soočajo. Napisana v strokovno – poljudnem slogu, bo zanimiva tako za strokovno kot laično javnost.

Knjigo je napisal Dr. Uroš Perko, specializant geštalt psihoterapije, avtor več strokovnih in znanstvenih člankov na temo duševnega zdravja športnikov in različnih zasvojenosti.

Dusevne motnje vsportu 500 - Spletna knjigarna Buča

Izbor uspešic v Bučini knjigarni

1. Miha Mazzini – Osebno: knjiga o odnosih. O razumevanju, poslušanju in pogovarjanju. O bližini in o tem, kako jo ustvarjamo. Vse knjige Mihe Mazzinija v naši knjigarni preverite TUKAJ!
2. Alenka Stanič – Ženska proste reje: družbeno angažiran roman, ki pripoveduje o ženskah in o moških, naravi in družbi, življenjskih izbirah in o svobodi
3. Bojana Ivanović – Poskrbi najprej za svojo rit: knjiga o tem, kako postaviti sebe na 1. mesto v ljubezni, postelji, družbi, poslu ter poskrbeti za svoje telo, zdravje in um.
4. Lucija Čevnik – Mama hčerki: razmišljanja matere, ki svoji hčerki poskuša predati kažipot življenjskih resnic, ki bi jih deklica morala slišati že pred leti, pa ji jih mama takrat ni zmogla ali znala posredovati.
5. Zvone Šeruga – Kilometri življenja: popotniška avtobiografija, v kateri naš najbolj znani motociklistični popotnik obdela tako svoje življenje kot vsa ključna potovanja.
6. Knjige Anite Šumer, najpopularnejše mojstrice drožopeke.
7. Jaka Tomc – Stop igra: o bipolarni motnji iz prve roke. Zahrbtna bolezen, s katero se vendarle da relativno normalno živeti.
8. Kamenko Kesar – Tudi prav: knjiga o različnostih, polnih čara in smeha iz katerih se zmeraj dajo splesti dobre in zabavne zgodbice.
9. Alojz Ihan – Karantena: roman o prvih mesecih leta 2020, ko je svet zdrsel v pandemijo nove, neznane bolezni covid-19.
10. Robert T. Kiyosaki – Bogati očka, revni očka: najbolj prodajana knjiga vseh časov na področju osebnih financ.
11. Marjan Ogorevc – Nisem s tega planeta: vpogled v nove nezemeljske razsežnosti bivanja, v raznovrstna življenja zunaj našega planeta.
12. Milena Miklavčič – Ogenj, rit in kače niso za igrače (4. del): zgodbe, ki so bile povedane v mesecih, ko smo bili zaradi epidemije covida-19 odrezani drug od drugega.

Za ljubitelje stvarne literature

Po novem boste v naši knjigarni našli tudi knjige dveh slovenskih založb, ki imata v svojem katalogu bogato ponudbo stvarne literature. Ponudbo bomo v prihodnje še nadgrajevali.

Ponovno v prodaji

Na naše veliko veselje smo prejeli še nekaj izvodov posodobljene verzije ‘Črnovojnika’ Hinka Smrekarja. Knjižici, ki je sicer izšla leta 1919, sta urednika – Žiga Valetič in Damir Globočnik -, dodala še 27 slovenskih protostripov s konca 19. in začetka 20. stoletja. Še malo pa razprodano!

Crnovojnik - Spletna knjigarna Buča

Vabljeni tudi k ogledu aktualnih knjižnih novosti Bučin knjigarne!